HomeHL-WorldΕρντογάν: Δύο ομάδες Σαουδαράβων ενεπλάκησαν στην δολοφονία

Ερντογάν: Δύο ομάδες Σαουδαράβων ενεπλάκησαν στην δολοφονία

Ξεκίνησε η ομιλία του Τούρκου προέδρου για την πολύκροτη υπόθεση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άρχισε στο τουρκικό κοινοβούλιο η ομιλία του προέδρου της Τουρκίας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος AKP κατά την οποία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να κάνει αποκαλύψεις για τις συνθήκες της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι.

Δύο ομάδες Σαουδαράβων ενεπλάκησαν στην δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε κατά την ομιλία του ο Ερντογάν.

Η δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι σχεδιάσθηκε ημέρες πριν την 2α Οκτωβρίου, οπότε ο δημοσιογράφος εξαφανίσθηκε μετά την είσοδό του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνταντινούπολη, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι ομάδα από τρεις Σαουδάραβες ερεύνησε δάσος κοντά στην Κωνσταντινούπολη μία ημέρα πριν από την δολοφονία.

Η Τουρκία δεν θα σιωπήσει για την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι και περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας, επεσήμανε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι συνομίλησε με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και συμφώνησαν για την δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας, η οποία έχει ήδη αρχίσει το έργο της.

Δέκα πέντε Σαουδάραβες ενεπλάκησαν στην δολοφονία του Κασόγκι, πρόσθεσε ο Ερντογάν επιβεβαιώνοντας και την χρησιμοποίηση του σωσία του Τζαμάλ Κασόγκι, γεγονός που οι αρχές του Ριάντ αρνήθηκαν.

Μία ομάδα εννέα ατόμων, στα οποία περιλαμβάνονται και στρατηγοί, ήλθε στην Τουρκία από την Σαουδική Αραβία.

Η αρχηγός της CIA Τζίνα Χάσπελ εστάλη από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για «να παρευρεθεί στις έρευνες των τουρκικών αρχών» για την δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Η Τζίνα Χάσπελ έφθασε στην Αγκυρα την χθεσινή νύκτα, λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη ομιλία του προέδρου της Τουρκίας.

Η ομιλία του Ερντογάν άρχισε με καθυστέρηση μισής ώρας.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση