HomeΚΡΗΤΗΠρωτοφανής αδράνεια για τα προβλήματα των νοσοκομείων της Κρήτης

Πρωτοφανής αδράνεια για τα προβλήματα των νοσοκομείων της Κρήτης

Παρέμβαση Κεγκέρογλου στη βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτηση του προς το Υπουργείο  Υγείας, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, τονίζει την πρωτοφανή Κυβερνητική αδράνεια για τα προβλήματα του Βενιζελείου, του ΠΑΓΝΗ και των υπόλοιπων νοσοκομείων της Κρήτης.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Αναταραχή επικρατεί στο χώρο της Υγείας στο Νομό Ηρακλείου αλλά και γενικότερα στην Κρήτη. Τουλάχιστον επικίνδυνη χαρακτηρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, αφού το κεντρικό κράτος αδρανεί χαρακτηριστικά, παρά τις βαρύγδουπες Κυβερνητικές εξαγγελίες.

Σύμφωνα και με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, στο ΠΑΓΝΗ οι ασθενείς νοσηλεύονται σε απλούς θαλάμους, οι οποίοι θα έπρεπε να βρίσκονται σε μονάδες αυξημένης φροντίδας ενώ 3.000 ασθενείς είναι σε λίστα για να χειρουργηθούν και η αναμονή στα ιατρεία φτάνει ακόμη και τους πέντε μήνες.

Στο Βενιζέλειο, η κατάσταση είναι εξίσου δραματική, αφού εκτός από την έλλειψη προσωπικού και την υποχρηματοδότηση του, παρατηρούνται βασικές ελλείψεις σε προμήθειες υλικών, ωστόσο η αγαστή συνεργασία των 2 νοσοκομείων βοηθά στο να ξεπερνιούνται οι ανάγκες.

Επιπλέον, με διπλοβάρδιες και χωρίς ρεπό δουλεύουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και ο πεπαλαιωμένος μηχανολογικός εξοπλισμός, ο οποίος επιβαρύνει τη κατάσταση.

Μάλιστα, η δυσαρέσκεια, η ταλαιπωρία και οι έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών και των εργαζομένων για την αδράνεια της Κυβέρνησης, διατυπώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και στον ημερήσιο τοπικό τύπο.

Επειδή, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχουν δεσμευθεί επανειλημμένως ως προς τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στον τομέα της Υγείας.

Επειδή, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συχνά επαίρεται για την επικείμενη αύξηση των εργαζομένων στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.

Επειδή, η κυβέρνηση επιδεικνύει πρωτοφανή αδράνεια για τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας, ιδίως στο Νομό Ηρακλείου  και γενικότερα στην Κρήτη και δεν έχει ενημερώσει κανέναν αρμόδιο φορέα για τον σχεδιασμό που έχει για να αντιμετωπίσει την επικείμενη αποψίλωση των Νοσοκομείων της Κρήτης σε προσωπικό.

Επειδή η κατάσταση βαίνει διαρκώς επιδεινούμενη και στις σχετικές κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις δεν λαμβάνω ικανοποιητικές απαντήσεις.

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

         Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να διασφαλίσετε την απρόσκοπτη λειτουργία του ΠΑΓΝH, του Βενιζελείου και των υπόλοιπων Νοσοκομείων της Κρήτης;

         Με ποιο τρόπο θα υλοποιήσετε τις δεσμεύσεις σας για προστασία των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, αλλά και την αύξηση των εργαζομένων στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, τόσο στο ΠΑΓΝΗ, στο Βενιζέλειο όσο και στα υπόλοιπα Νοσοκομεία της Κρήτης;

Διαφήμιση
Διαφήμιση