HomeΕΛΛΑΔΑΗ απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου στους ανακριτές διαφθοράς

Η απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου στους ανακριτές διαφθοράς

Οι «δόλιες συρραφές» και «το ταξίδι στο διάστημα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπαράζ ερωτήσεων από τους ανακριτές Διαφθοράς Ηλιάννα Ζαμανίκα και Γιώργο Ευαγγέλου δέχεται από τις 9 το πρωί ο Γιάννος Παπαντωνίου ο οποίος απολογείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που σχετίζεται με το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού το 2003.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τις 6 το απόγευμα ο πρώην υπουργός έδινε εξηγήσεις για συμβάσεις που υπέγραψε κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κυρίως για τη επίμαχη των φρεγατών,κάτι που φέρεται να δημιούργησε έντονο εκνευρισμό στον κ. Παπαντωνίου.

Λόγω της πρόβλεψης ότι η απολογία του πρώην υπουργού θα τραβήξει σε χρόνο , οι ανακριτές έδωσαν στην επίσης κατηγορούμενη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου νέα προθεσμία για να απολογηθεί αύριο το πρωί.

ΟΙ «ΔΟΛΙΕΣ ΣΥΡΡΑΦΕΣ» ΚΑΙ «ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ»

Βάσει της εξέλιξης της απολογίας, το δεύτερο σκέλος αυτής θα ξεκινούσε μετά τις 6 το απόγευμα με ερωτήσεις στον κ. Παπαντωνίου για το ξέπλυμα των 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

Ο πρώην υπουργός φέρεται να αρνείται όσα του αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι «μετά από 15 χρόνια ερευνών δεν έχει προκύψει σε βάρος μου καμία απολύτως ένδειξη παράνομης λειτουργίας , ούτε έμβασμα , ούτε τραπεζική ροή, ούτε μαρτυρία παράνομης συναλλαγής. Οι ελβετικοί λογαριασμοί τους οποίους έθεσα αμέσως και οικειοθελώς στη διάθεση των δικαστικών αρχών αποδείχθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα πως είναι πεντακάθαροι. Είχαν εξάλλου ανοίξει πριν από 35 χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του ’80, όταν ζούσα και εργαζόμουν στο εξωτερικό».

Και σημειώνει ότι «Όσοι προσπαθούν να συνδέσουν τις αναλήψεις μετρητών με τις καταθέσεις άλλων προσώπων πραγματοποιούν ένα ταξίδι στο διάστημα για να μεταβούν σε ένα άλλο σύμπαν αποσιωπώντας πλήρως το αποδεικτικό υλικό.» Οι δαιδαλώδεις διαδρομές του παράνομου χρήματος που αναφέρονται στο κατηγορητήριο αποδεικνύουν κατά τον πρώην υπουργό «αγνοία του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος» ενώ τις χαρακτηρίζει «δόλιες συρραφές δήθεν στοιχείων».

Ο Γ. Παπαντωνίου φέρεται μάλιστα να κάνει λόγο για πλήρες αδιέξοδο στο οποίο έχουν φτάσει οι «διώκτες του» το οποίο, όπως ισχυρίζεται, τους ανάγκασε «να εφεύρουν ένα πρωτοφανές σενάριο» συνδέοντας τραπεζικές κινήσεις που δεν έχουν σχέση με τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση