HomeΚΡΗΤΗΟ Δήμος Ηρακλείου στο Διεθνές Συνέδριο του Σαράγεβο

Ο Δήμος Ηρακλείου στο Διεθνές Συνέδριο του Σαράγεβο

Για την Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O Δήμος Ηρακλείου συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Πολιτιστική διαφορετικότητα – Η κοινή Κληρονομιά της Ανθρωπότητας», που διεξήχθη στην ιστορική πόλη του Σαράγεβο.

Το σημαντικό αυτό συνέδριο συνδιοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης έπειτα από πρωτοβουλία του Παγκόσμιου οργανισμού «Sarajevo Meeting of Cultures» και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού δικτύου για τον πολιτισμό.

Οι καλές σχέσεις που αναπτύχθηκαν το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στις δύο πόλεις έδωσαν την ευκαιρία και τη δυνατότητα στο Ηράκλειο να προβληθεί κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, στα Εθνικά Μέσα ενημέρωσης της χώρας που το φιλοξενούσαν αλλά και σε εκατοντάδες Ακαδημαϊκούς, εμπειρογνώμονες, πολιτιστικούς και τουριστικούς φορείς.

dhmos-sarajevo4

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini που εκπροσώπησε το Δήμο Ηρακλείου είχε τη ευκαιρία να προβάλλει το Ηράκλειο και την Κρήτη γενικότερα ως πολιτιστικό και τουριστικό προορισμό, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τη νέα στρατηγική που έχει συμβάλλει στο να γίνει το Ηράκλειο αναγνωρισμένη και συνεχώς αναπτυσσόμενη πόλη.

Ο κ. Garancini είχε διμερές συναντήσεις μεταξύ άλλων με την κ. Μπιλιάνα Καμούρ, γενική γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, με τον κ.Μίλαν Τάδιτς, Αντιδήμαρχο του Σαράγιεβου, με τον Καθηγητή κ.Βόλφγκανγκ Γκέοργκ Αρλτ, μέλος του ΔΣ του UNWTO (Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ) και με τον Πρόεδρο του Οργανισμού «Sarajevo Meeting of Cultures» κ.Ντίνο Μούικιτς, ο οποίος συμμετείχε το 2018 σε ημερίδα στο Ηράκλειο έπειτα από πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση