HomeHL-SportsΝικηφόρα πέρασε από την πρωτεύουσα της Βοιωτίας η Ξάνθη, 2-1 τον Λεβαδειακό

Νικηφόρα πέρασε από την πρωτεύουσα της Βοιωτίας η Ξάνθη, 2-1 τον Λεβαδειακό

Λεβαδειακός - Ξάνθη : 1-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ο Λεβαδειακός είχε τις ευκαιρίες και τα δοκάρια, η Ξάνθη, όμως, τα γκολ και το ματς στη Λιβαδειά έληξε με νίκη της ακριτικής ομάδας με 2-1, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League.
Η ομάδα της Βοωτίας είχε δύο δοκάρια, ήταν άτυχη και συμπλήρωσε τις πέντε διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα, ενώ η Ξάνθη πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης με τα γκολ των Μπαξεβανίδη (45′) και Γέντρισεκ (70′ πεν). Το μόνο που κατάφερε ο Λεβαδειακός ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις με τον Σουμπίνιο.

Στο πρώτο ημίχρονο το θέαμα ήταν μέτριο, έως κακό. Οι δύο ομάδες «αναλώθηκαν» σε μάχες στο χώρο του κέντρου, με ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στο Λεβαδειακό στο 37ο λεπτό. Μετά από την εκτέλεση κόρνερ του Τσαμπούρη, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Η ατυχία των γηπεδούχων, μετατράπηκε χαρά της Ξάνθης, η οποία λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ. Συγκεκριμένα στο 45′, ο Μπαξεβανίδης έκλεψε την μπάλα, ο Γέντρισεκ του έστρωσε την μπάλα και ο αρχηγός των φιλοξενούμενων πλάσαρε εύστοχα μέσα από την περιοχή για το 0-1.

Στην επανάληψη, οι Βοιωτοί μπήκαν αποφασισμένοι να πιέσουν την ακριτική ομάδα, ψάχνοντας την ισοφάριση. Για μια ακόμη φορά, όμως, στάθηκαν άτυχοι, καθώς στο 50′ είχε δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά σε σουτ του Ιωαννίδη από πλάγια θέση!

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 56′ έχασαν νεα μεγάλη ευκαιρία. Τότε ο Γιακουμάκης σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά έδιωξε δύσκολα με γροθιές ο Ζίβκοβιτς. Ενα λεπτό αργότερα, ο Ομο πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, σε μια φάση που ξεκίνησε από εκτέλεση κόρνερ, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι της Ξάνθης.

Η πίεση στην άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν ασφυκτική, αλλά και πάλι η τύχη τους χαμογέλασε. Σε μια ξαφνική αντεπίθεση στο 70ο λεπτό ο Ομο ανέτρεψε τον Κάστρο, την εκτέλεση ανέλαβε ο Γέντρισεκ, ευστόχησε και έκανε το 2-0 για την ομάδα του. Το μόνο που κατάφερε ο Λεβαδειακός ήταν να μειώσει στο τελικό 2-1 με φοβερό σουτ του Σουμπίνιο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Λεβαδειακός (Μάντζιος): Επασί, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Φαβάρο (62′ Μαρκόβσκι), Παντελιάδης (87′ Στανόγεβιτς), Ομο, Μητρόπουλος, Σαβαντογκό, Σουμπίνιο, Γιακουμάκης, Ιωαννίδης (72′ Καθάριος).

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Ντε Λούκας, Κοβάτσεβιτς, Κίκε (52′ Κάστρο), Ντουρίτσκοβιτς (85′ Αλμέιδα), Μπρίτο (73′ Μελισσόπουλος), Γέντρισεκ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση