HomeHL-SportsΝικητής ο ΠΑΟΚ στο «clasico» της Θεσσαλονίκης

Νικητής ο ΠΑΟΚ στο «clasico» της Θεσσαλονίκης

Άρης-ΠΑΟΚ 1-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πρίγιοβιτς και με ήρωα τον Πασχαλάκη ο ΠΑΟΚ κατάφερε να νικήσει με ανατροπή 2-1 τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης, στο πρώτο μεταξύ τους ντέρμπι πρωταθλήματος μετά από 4,5 χρόνια.
Ο Σέρβος στράικερ πέτυχε δύο γκολ και κατάφερε να χαρίσει το τρίποντο στην ομάδα του η οποία βρέθηκε να χάνει μόλις στο 2ο λεπτό, όταν βρήκε δίχτυα για τους γηπεδούχους ο Ματέο Γκαρσία.
Καθοριστικό συμβολή στην εκτός έδρας νίκη των ασπρόμαυρων είχε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο οποίος απέκρουσε το πέναλτι του Γιουνές, όταν το σκορ ήταν στο 1-1.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Άρη, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό ο Ματέο Γκαρσία, στην πρώτη επιθετική προσπάθεια της ομάδας του, σούταρε με το αριστερό μέσα από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Πάντως στο 36ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση με εύστοχο πέναλτι του Πρίγιοβιτς, με τον Τζανακάκη να υποπίπτει στην παράβαση, καθώς μέσα στην περιοχή σταμάτησε με το χέρι την μπάλα στο γύρισμα του Βιεϊρίνια.
Aξίζει να σημειωθεί ότι στο 22ο λεπτό ο ο Άρης έχασε τον Φρανκ Βέλεθ, καθώς ο τελευταίος αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με πρόβλημα στο δικέφαλο, δίνοντας τη θέση του στον Σόουζα.
Στο 65ο λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, με τον διαιτητή να καταλογίζει παράβαση στο μαρκάρισμα του Ουάρντα πάνω στον Γκάμα, ωστόσο ο Γιουνές, που ανέλαβε την εκτέλεση νικήθηκε από τον Πασχαλάκη.
Πιο συγκεκριμένα η μπάλα πήγε στο κέντρο της εστίας και παρότι ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ είχε πέσει στα πλάγια με το πόδι του κατάφερε να τη διώξει, αποτρέποντας το 2-1.
 
Κι ενώ βρέθηκε μία ανάσα από το να δεχτεί δεύτερο γκολ ο δικέφαλος του Βορρά στο 84ο λεπτό κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή με τον Πρίγιοβιτς να σκοράρει εκ νέου, όταν μετά από σέντρα του Ελ Καντουρί με κοντινή προβολή ο Σέρβος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα.

Γκολ: 2′ Ματέο Γκαρσία (Άρης), 36′ πεν., 84′ Πρίγιοβιτς (ΠΑΟΚ)

Κίτρινες: Πρίγιοβιτς (ΠΑΟΚ), Βαλεριάνος (Άρης), Μπάσα (Άρης), Κάνιας (ΠΑΟΚ), Mάτος (ΠΑΟΚ), Σιώπης (Άρης), Βέρνμπλουμ (ΠΑΟΚ), Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ), Μπίσεσβαρ (ΠΑΟΚ)

Άρης: Κουέστα, Βαλεριάνος, Τζανακάκης, Βέλεθ (24′ λ.τ. Βέλεθ), Μάβραι, Σιώπης, Μπάσα (46′ Ματίγια), Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα, Ντιγκινί, Γιουνές (71′ Ναζλίδης)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Βέρνμπλουμ, Ζαμπά (46′ Ουάρντα), Πέλκας (62′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ και Πρίγιοβιτς 85′ Καρέλης)

Διαφήμιση
Διαφήμιση