HomeΕΛΛΑΔΑΨάχνουν τον υποψήφιο για τον δήμο της Αθήνας στον ΣΥΡΙΖΑ

Ψάχνουν τον υποψήφιο για τον δήμο της Αθήνας στον ΣΥΡΙΖΑ

Μέχρι αρχές Νοεμβρίου οι αποφάσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ που μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα πρέπει να έχουν καταλήξει στο πρόσωπο που θα στηρίξουν απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη και στον Παύλο Γερουλάνο για το δήμο της Αθήνας.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου θα διεκδικήσει τη δημαρχία στην πρωτεύουσα, ως υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής και αυτό γεννά ερωτήματα για το αν στην Κουμουνδούρου θα μπορούσαν να συνταχθούν με τη Φώφη Γεννηματά στη μάχη για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Είναι σίγουρο πως αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπουν με θετικό μάτι μια τέτοια πρωτοβουλία, ωστόσο θα μπορούσε να εκληφθεί ως μια καλή κίνηση αφού το κυβερνών κόμμα δεν θα “έκαιγε” έναν δικό του υποψήφιο και δεν θα χρεωνόταν εξολοκλήρου μια πιθανή ήττα.

Η αναζήτηση ενός “νέου Γαβριήλ Σακελλαρίδη” δεν έχει αποδειχτεί εύκολη υπόθεση αφού ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε καταγράψει μια εξαιρετική πορεία το 2014 που παραλίγο να τον οδηγήσει στο Μέγαρο της οδού Αθηνάς. Επιλογή που θα μπορούσε να υποστηρίξει αυτά τα χαρακτηριστικά θεωρείται πως είναι αυτή του Νάσου Ηλιόπουλου. Αρκετοί εκτιμούν πως η τοποθέτησή του στο υπουργείο Εργασίας (πέρα από την ενασχόλησή του με το αντικείμενο ως ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας) του έδωσε πολλούς “πόντους” για μια πιθανή υποψηφιότητά του.

Θα μπορούσε ο νυν Αντιδήμαρχος Μετανάστευσης Λευτέρης Παπαγιαννάκης να αποτελέσει το αντίπαλον δέος του Παύλου Γερουλάνου από τη στιγμή που δεν επελέγη τελικά από το Κίνημα Αλλαγής; Πρέπει να γίνουν ορισμένα βήματα προκειμένου ο γιος του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Μιχάλη Παπαγιαννάκη να συγκλίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές της Κουμουνδούρου εκτιμούσαν πως και η περίπτωση του καθηγητή του ΕΜΠ Νίκου Μπελαβίλα, που πρώτο είχε δημοσιεύσει το newpost.gr, δεν έχει “καεί” ακόμα παρά την άρνηση του ίδιου να συζητήσει περαιτέρω με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρώτη κρούση που του έγινε από την Κουμουνδούρου.

Πέρα από το να προταθεί τελικά κάποιο πρόσωπο έκπληξη, δεν αποκλείεται στo κυβερνών κόμμα να προκρίνουν έναν δήμαρχο για την Αθήνα γένους θηλυκού. Εξακολουθούν να παρουσιάζονται ως πολύ καλές υποψηφιότητες και η Έφη Αχτσιόγλου, αλλά και η Έλενα Κουντουρά, η οποία φαίνεται ότι καταγράφει αρκετά καλή διεισδυτικότητα στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ.

newpost.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση