HomeΕΛΛΑΔΑ«EnVeROS – Environmental Education through Roadkills Observation Systems»

«EnVeROS – Environmental Education through Roadkills Observation Systems»

To νέο ερευνητικό έργο με συντονιστή το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου συντονίζει το νέο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο με τίτλο «Environmental Education through Roadkills Observation SystemsEnVeROS», που στόχο έχει την περιβαλλοντική εκπαίδευση μέσω συστημάτων καταγραφής θανάτων άγριας πανίδας στο οδικό δίκτυο.

Η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 2018 και την ευθύνη έχει το Εργαστήριο Διαχείρισης Χερσαίων Οικοσυστημάτων του ΑΠΚΥ, με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Καθηγητή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος» Γιάννη Βογιατζάκη. Η εναρκτήρια συνάντηση της κοινοπραξίας του έργου θα πραγματοποιηθεί στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου στις 23-25 Οκτωβρίου 2018.

Το έργο θα διαρκέσει 2 έτη, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ε.Ε. και σε αυτό μετέχουν ως εταίροι τα ερευνητικά κέντρα Accademia Europea Di Bolzano-EURAC (Ιταλία) και το Centrum Dopravniho Vyzkumu V.V.I. –CDV (Τσεχία), καθώς και το Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος – Terra Cypria (Κύπρος).

Στόχος του έργου EnVeROS είναι η άμβλυνση του φαινομένου της σύγκρουσης οχημάτων με άγρια ζώα, γεγονός που επηρεάζει κυρίως τη βιοποικιλότητα και το περιβάλλον, αλλά και δευτερευόντως την ανθρώπινη κοινωνία με προεκτάσεις στην ασφάλεια και την υγεία.

Το EnVeROS επιδιώκει να αναπτύξει προγράμματα κατάρτισης για τους επαγγελματίες στους τομείς της διαχείρισης και προστασίας του περιβάλλοντος, και για το ευρύ κοινό, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία και τους αρμόδιους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στην κατεύθυνση του περιορισμού του φαινομένου.

Περισσότερες πληροφορίες για το EnVeROS:

https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/projects/eplus-project-details/#project/2018-1-CY01-KA204-046919

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση