HomeHL-GreeceΚαμμένος: Μένουμε μέχρι να έρθει στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών

Καμμένος: Μένουμε μέχρι να έρθει στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών

«Θα ξαναμιλήσουμε τον Μάρτιο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 «Μην περιμένετε να πέσει η κυβέρνηση. Αυτά που συμφωνήσαμε με τους εταίρους μας ισχύουν, τόσο από τη δική μας μεριά, όσο και από του πρωθυπουργού», τόνισε ο Πάνος Καμμένος, κατά την ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ, στη Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός Αμυνας χαρακτήρισε «έντιμη και ανοιχτή» τη συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο,τι έχουμε να πούμε, το λέμε ανοιχτά και δημόσια. Και εκεί που συμφωνούμε και εκεί που διαφωνούμε», συνέχισε και τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα μείνουν στην κυβέρνηση μέχρι τη στιγμή που θα έρθει στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών.

«Οπως είπε και ο κ. Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο, στη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ δεν υπήρχε πουθενά το θέμα των Σκοπίων. Ενα θέμα που για εμάς αποτελεί καταστατική δέσμευση. Εχουμε δημόσια και ξεκάθαρη θέση, δεν μπορούμε να δεχθούμε καμία σύνθετη ονομασία που περιέχει τον όρο Μακεδονία. Τέλος. Δεν θα υποχωρήσουμε και δεν μας ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρήσουμε», είπε ο κ. Καμμένος.

«Από την αρχή είπαμε ότι δεν θα στηρίξουμε τη συμφωνία των Πρεσπών. Η παραμονή μας στην κυβέρνηση θα είναι μέχρι να φτάσει ο κόμπος στο χτένι, δηλαδή μέχρι να έρθει η συμφωνία στη Βουλή, όταν και θα αποχωρήσουμε. Θα ξαναμιλήσουμε τον Μάρτιο, όταν και αν θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή», συνέχισε.

Ακόμη, αναφερόμενος στις διαδικασίες στην ΠΓΔΜ, σημείωσε ότι μπορεί η συνταγματική αναθεώρηση να πέρασε με 8 βουλευτές, αλλά έχει «δρόμο μπροστά».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση