Αρκετά φθινοπωρινή έως χειμωνιάτικη θα είναι η νέα εβδομάδα στο νησί μας, εκτιμά ο μετεωρολόγος Μιχάλης Καρακατσάνης, ο οποίος επισημαίνει ότι η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα και θα κορυφωθεί την Πέμπτη.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του επικείμενου κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι τοπικές καταιγίδες και οι χαλαζοπτώσεις αλλά και οι πολύ ισχυροί νότιοι άνεμοι που θα φθάνουν ακόμη και τα 7 μποφόρ.

Βροχερός όμως αναμένεται να είναι ο καιρός και κατά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Αναλυτικά ο κ. Καρακατσάνης αναφέρει:

«Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στο νησί μας από την Δευτέρα (22/10) αργά το απόγευμα που θα είναι όμως αισθητή την Τρίτη (23/10) και την Τετάρτη (24/109), με αρκετή συννεφιά γενικευμένες βροχές (σε ολόκληρο το νησί), τοπικές καταιγίδες (πιθανώς συνοδευόμενες και από χαλαζοπτώσεις), περιορισμένη ορατότητα από τοπικές ομίχλες, και νοτιάδες που στις θαλάσσιες περιοχές θα αγγίζουν και τα 7 bofor. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο λόγο των νοτίων ανέμων.

Tην Πέμπτη (25/10) με τα μέχρι τώρα στοιχεία θα παραμείνει άστατος ο καιρός με τους ανέμους να στρέφονται σε Βόρειες διευθύνσεις και να ενισχύονται φτάνοντας στο Κρητικό Πέλαγος και τα 8 bofor τοπικά, και με την θερμοκρασία να βρίσκεται σε πτώση, μίας και μια καλά οργανωμένη ψυχρή εισβολή θα επηρεάσει από Βορρά προς Νότο την χώρα μας΄δίνοντας χειμωνιάτικο χρώμα στο τριήμερο από .26/10 έως και 28η Οκτωβρίου.

Τα προγνωστικά δεδομένα  επιμένουν πως στον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου βασικό αξεσουάρ θα είναι η ομπρέλα και το μπουφάν».

Διαφήμιση
Διαφήμιση