HomeHL-CultureΣυνεχίζονται οι προβολές του φεστιβάλ ιταλικού κινηματογράφου

Συνεχίζονται οι προβολές του φεστιβάλ ιταλικού κινηματογράφου

Για 5η συνεχή χρονιά στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου προβλήθηκε η ταινία «Pane, Amore e Fantasia» (1953) του Luigi Comencini με την εκρηκτική Gina Lollobrigida, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου 2018 που πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχή χρονιά στο Ηράκλειο.

Με την ταινία οι θεατές μεταφέρθηκαν στην περίοδο αμέσως μετά τον πόλεμο, όπου ένας μεσήλικας αστυνομικός μετατίθεται στη Sagliena, ένα μικρό χωριό της κεντρικής Ιταλίας. Και ενώ προσπαθεί να προσαρμοστεί στη μονότονη και ειρηνική ζωή του χωριού αποφασισμένος καθώς είναι να παντρευτεί, ερωτεύεται μα μπλέκεται σε ένα παράξενο ερωτικό γαϊτανάκι.

Η δροσερή Gina, ο νεαρός καραμπινιέρος υφιστάμενός του, η ανιψιά του ιερέα της περιοχής, η μαία του χωριού… προσέφεραν στο θερμότατο κοινό μία απολαυστική βραδιά.

Το 5ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου 2018 πραγματοποιείται με τη φροντίδα του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Καζάλι και συνδιοργανωτές το Ιταλικό Προξενείο και τo Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης EUROPE DIRECT.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να γευθεί αυθεντικές γεύσεις από τους χορηγούς μας, Caffè Gioia, οινοποιείο Λουλούδης, νερά Kristal και αρτοποία Σταματάκης.

Οι βραδιές με καλό ιταλικό κινηματογράφο θα συνεχιστούν όλο τον μήνα Οκτώβριο, κάθε Τετάρτη στις 21:00, στην αίθουσα Μανόλη Καρέλλη (κτίριο Ανδρόγεω).

Την επόμενη Τετάρτη 24 Οκτωβρίου θα προβληθεί η ταινία «L’AVVENTURA» σε σκηνοθεσία του Michelangelo Antonioni με την Monica Vitti και Gabriele Ferzetti.

Διαφήμιση
Διαφήμιση