HomeΕΛΛΑΔΑΜετά την Κρήτη στην Κομοτηνή ο πρώην υπουργός Νίκος Κοτζιάς

Μετά την Κρήτη στην Κομοτηνή ο πρώην υπουργός Νίκος Κοτζιάς

Τα επόμενα βήματα και σχέδια για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όσοι γνωρίζουν καλά τον Νίκο Κοτζιά αυτό που λένε είναι πως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα χέρια όλο το επόμενο διάστημα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε ότι συγκάλεσε μέσα σε 24 ώρες από την παραίτησή του την Πολιτική Γραμματεία του “Πράττω” προκειμένου να ανακοινώσει και να συζητήσει με τους στενούς του συνεργάτες τα επόμενα σχεδία του.

Οι πληροφορίες του newpost.gr αναφέρουν πως τα στελέχη της κίνησης έκαναν πιεστικές ερωτήσεις και καλούσαν τον πρώην υπουργό να μην αφήσει αναπάντητες τις χθεσινές αναφορές του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, πως ήταν “ακατανόητη” η απόφασή του να φύγει από το υπουργείο. Αυτός ήταν, άλλωστε ο λόγος, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, που έκανε γνωστή την εννιασέλιδη επιστολή που είχε γράψει προς τον πρωθυπουργό. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποκάλυψε πως είχε ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να μην τη δημοσιεύσει, όμως όσα είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος φαίνεται να εκνεύρισαν τον Νίκο Κοτζιά οδηγώντας τον στο να αποκαλύψει την ύπαρξή της.

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε από τις Βρυξέλλες ότι η επιστολή θα παραμείνει κλειδωμένη στο συρτάρι του, αφού είναι επιστευτική, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για ένα κείμενο στο οποίο αναφέρονται οι βασικές διαφορές που είχε ο Νίκος Κοτζιάς με τον Πάνο Καμμένο.

Ο πρώην επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας ετοιμάζει προσεκτικά τα επόμενα βήματά του και σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr ιδιαίτερη σημασία θα δώσει η κίνηση “Πράττω” στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Πέρα από συνεργασίες με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείεται να υποστηριχθούν και αυτόνομες υποψηφιότητες, όπου υπάρχει πρόσφορο έδαφος. Έχει ήδη προγραμματιστεί μια εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η κίνηση την 1η Δεκεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο και θα αφορά τις κάλπες που θα στηθούν στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

Παρ’ όλα αυτά διευκρίνιζεται από στελέχη του “Πράττω” πως δεν υπάρχει ζήτημα αυτόνομης πορείας, αλλά βασικός στόχος είναι να να δοθεί από τον Νίκο Κοτζιά το αριστερό πρόσημο που ο ίδιος επιθυμεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα σε αυτό περιβάλλον οι τριγμοί με το Μαξίμου θεωρείται πολύ δύσκολο να αποφευχθούν αφού οι ΑΝΕΛ και ο υπουργός Άμυνας θα παραμείνουν στο στόχαστρό του. Στην κίνηση συμμετέχουν οι βουλευτές Γεωργία Γεννιά και Γιάννης Καραγιάννης, ενώ επαφές το επόμενο διάστημα θα γίνουν και με τον Νίκο Τόσκα, ο οποίος αναμένεται να ξεκαθαρίσει τη στάση του. Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε επιλέξει μετά τη παραίτησή του να απέχει από τις δραστηριότητες της κίνησης.

Ο επόμενος σταθμός του μετά το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου θα μιλήσει τη Δευτέρα, θα είναι η Κομοτηνή. Στην πόλη της Θράκης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του “Πράττω” το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

newpost.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση