HomeΚΡΗΤΗΕργασίες για τη βελτίωση των υποδομών στον βιολογικό καθαρισμό του Πλατανιά

Εργασίες για τη βελτίωση των υποδομών στον βιολογικό καθαρισμό του Πλατανιά

Από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόρειου Άξονα Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόρειου Άξονα Χανίων (ΔΕΥΑΒΑ) ενημερώνει  με ανακοίνωσή της ότι  ολοκληρώθηκε, το προηγούμενο διάστημα  μια σειρά παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν στο εργοστάσιο επεξεργασίας  λυμάτων, καθώς και κατά μήκος του αποχετευτικού δικτύου  των Τοπικών Κοινοτήτων Καμισιανών και Ταυρωνίτη.

Οι εργασίες αυτές αφορούσαν στη βελτίωση  των υφιστάμενων υποδομών προκειμένου να μειωθούν φαινόμενα οσμών, αλλά και της λειτουργικότητας των εγκαταστάσεων.

Όπως είναι γνωστό οι υφιστάμενες υποδομές καλύπτουν  ένα πολύ μεγάλο μέρος πυκνοκατοικημένων  περιοχών,  του Δήμου Πλατανιά.

Οι προσπάθειες της ΔΕΥΑΒΑ για τη βελτίωση  της  υπάρχουσας κατάστασης, είναι συνεχείς.

Ήδη έχει ανατεθεί και παραληφθεί σχετική μελέτη από εξειδικευμένους συνεργάτες, προκειμένου οι παραπάνω εργασίες να συνεχισθούν  και στο επόμενο διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση η ολοκληρωτική αντιμετώπιση θα πραγματοποιηθεί με την ένταξη νέου έργου προϋπολογισμού 8.500.000.000,00 € , στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι,   όπου θα συμπεριλαμβάνεται  η επέκταση του εργοστασίου με την δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για επιπλέον 40.000 ισοδύναμους κατοίκους, η αναβάθμιση της λειτουργίας ΕΕΛ  και  η απόσμηση των  υφιστάμενων εγκαταστάσεων , όπως και η επανάχρηση ύδατος για αρδευτικούς λόγους έως 6000 κυβικά μέτρα ημερησίως .

Διαφήμιση
Διαφήμιση