HomeΕΛΛΑΔΑΣειρά διαλέξεων από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Σειρά διαλέξεων από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Σε θέματα Διαχείρισης, Μηχανικής Περιβάλλοντος και Χημικής Μηχανικής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 24 Οκτωβρίου 2018 ξεκινά ο 2ος κύκλος της Σειράς Διαλέξεων του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) στα πεδία Διαχείρισης & Μηχανικής Περιβάλλοντος, Χημικής Μηχανικής και Διαχείρισης Χερσαίων Οικοσυστημάτων με διακεκριμένους ομιλητές.

Την ευθύνη της σειράς των εξειδικευμένων διαλέξεων για την περίοδο Οκτώβριος 2018 – Απρίλιος 2019, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος», έχουν αναλάβει το Εργαστήριο Χημικής Μηχανικής & Μηχανικής Αειφορίας με επικεφαλής τον Λέκτορα Αντώνη Ζορπά και το Εργαστήριο Διαχείρισης Χερσαίων Οικοσυστημάτων με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ιωάννη Βογιατζάκη.

Πρώτοι προσκεκλημένοι, που ανοίγουν τη Σειρά Διαλέξεων, είναι ο Dr Michal Bíl (CDV– Transport Research Centre, Τσεχία) και ο Dr Filippo Favilli (Eurac Research – Institute for Regional Development, Ιταλία). Οι εισηγήσεις τους αναφέρονται στη μελέτη συσχέτισης της ανθρώπινης δραστηριότητας με την άγρια πανίδα.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη ομιλία θα αναλυθεί το θέμα «Animal-vehicle collisions in Central Europe: causes, databases, evidence and mitigation», ενώ ο τίτλος της δεύτερης εισήγησης είναι «Ecological connectivity and human dimension of wildlife in the Alps and in the Carpathians».

Όλες οι διαλέξεις της Σειράς θα πραγματοποιηθούν στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (4ος όροφος, Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά), θα είναι ανοικτές στο κοινό και ενδιαφέρουν ιδιαίτερα πανεπιστημιακούς, ερευνητές και φοιτητές όλων των επιπέδων από τα επιστημονικά πεδία του Περιβάλλοντος, της Χημικής Μηχανικής και ευρύτερα των Θετικών Επιστημών, καθώς και σύμβουλους ή/και στελέχη επιχειρήσεων των αντίστοιχων πεδίων.

Τη Σειρά Διαλέξεων υποστηρίζουν το γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, ο Σύνδεσμος Επιστημόνων και Μηχανικών Περιβάλλοντος Κύπρου, το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) και η Cyta.

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση