HomeHL-9Εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

100 χρόνια από την γέννηση του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” στην πλατεία Κατεχάκη και το παλιό λιμάνι Χανίων, που άλλωστε πάντα αγαπούσε να κάνει βόλτες σε αυτό, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, στο περιθώριο της τελετής ονοματοδοσίας της οδού Ακρωτηρίου σε “Κωνσταντίνου Μητσοτάκη” στα Χανιά.

Ήδη το θέατρο είναι κατάμεστο από κόσμο, με τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη να είναι στις πρώτες θέσεις και βουλευτές, μέλη, στελέχη και πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας από όλο το νησί στις υπόλοιπες θέσεις, καθώς και τοπικούς παράγοντες του τόπου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πάσχος Μανδραβέλης ενώ στη συνέχεια η Κατερίνα Μητσοτάκη απηύθυνε χαιρετισμό από την πλευρά του ιδρύματος, καθώς και ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

“Ήταν ηθική μας υποχρέωση, να αποδώσουμε σαν τοπική κοινωνία και όχι μόνο, εδώ στη γενέτειρά του τη δέουσα τιμή στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον μεγάλο πολιτικό ηγέτη, που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο με τη στάση και τις αποφάσεις του σε κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής ιστορίας, ως ένας εκ των πρωταγωνιστών.

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο, πάνω από πολιτικές τοποθετήσεις, αναγνωρίζοντας αυτή την οφειλόμενη τιμή, αποφάσισε τόσο την ονοματοδοσία της οδού “Κωνσταντίνου Μητσοτάκη”, στην οποία βρεθήκαμε προηγουμένως, όσο και τη διοργάνωση της παρούσας εκδήλωσης, που είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.” ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Δήμαρχος Χανίων.

Έκλεισε την ομιλία του με μια φράση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η οποία -όπως τόνισε έχει ιδιαίτερη αξία για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες: “Ονειρεύομαι μια Ελλάδα, που να πρωτοπορεί και να ανταγωνίζεται αποτελεσματικά τις υπόλοιπες χώρες, όχι μια Ελλάδα, που να στηρίζεται στις παλιές δόξες, που έχει, ή να επαιτεί εν ονόματι της ιστορίας της”.

Στην ομιλία της η Ντόρα Μπακογιάννη είπε: “Θα μιλήσω αποκλειστικά για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ως Κρητικό, την υπερηφάνεια του για την Κρήτη, για τους ανθρώπους της, για τα προϊόντα της. Αγαπούσε την Κρήτη αισθανόταν τα πάντα, ρωτούσε για τα πάντα, αν έβρεξε, αν χιόνισε, αν υπάρχουν νερά, αν έχουν δάκο οι ελιές.
Έλεγε πως δεν υπάρχει καλύτερο λάδι στον κόσμο απ’ το δικό μας, καλύτερη γραβιέρα. Το μέλι μας είναι το καλύτερο στον κόσμο.”

Γύριζε στην Κρήτη όταν ήταν στα “κάτω” του, να δει τον τόπο και τους φίλους του και να πάρει δύναμη.”, συμπλήρωσε μεταξύ άλλων η κ. Μπακογιάννη.Και έκλεισε την ομιλία της με μια φράση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη “η Ελλάδα εύκολα πέφτει, αλλά και εύκολα ξανασηκώνεται”.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα, αποτελούμενο από ένα πιάνο και ένα τενόρο σε τραγούδια που αγαπούσαν τόσο ο Πρόεδρος όσο και η αγαπημένη του Μαρίκα.

Ο ιστορικός Γιώργος Βερτιλής από το Βήμα, μίλησε για το πώς ο Μητσοτάκης απέτρεψε τον εμφύλιο στην Κρήτη και στάθηκε ιδιαίτερα στην ευρύτητα της πολιτικής σκέψης του νεαρού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Στο εξωτερικό του θεάτρου στην πλατεία Κατεχάκη, είχε τοποθετηθεί από νωρίς γιγαντοθόνη και ηχεία για να μεταφέρεται και στο εξωτερικό του χώρου η εκδήλωση.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση