HomeCity GuideΓιορτή Ψωμιού για μαθητές Δημοτικών Σχολείων

Γιορτή Ψωμιού για μαθητές Δημοτικών Σχολείων

Εκπαιδευτικά προγράμματα από το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Διπλοφουρνίζω το ψωμί και…Τρώω παξιμάδι»

Με την ευκαιρία της Γιορτής Ψωμιού, στις 16 Οκτωβρίου, το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για το Ψωμί και το Κρητικό Παξιμάδι, τα οποία απευθύνονται σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα διεξάγονται σε συνεργασία με τους ΜΥΛΟΥΣ ΚΡΗΤΗΣ και το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ από 15 έως και 19 Οκτωβρίου στην οδό Αρχιμήδους 1, στη Νέα Αλικαρνασσό.

Τα προγράμματα έχουν τίτλο «Διπλοφουρνίζω το ψωμί και…Τρώω παξιμάδι» με σκοπό τη γνωριμία των παιδιών με τη διατροφική αξία του παξιμαδιού . Πραγματοποιούνται με τη χρήση σύγχρονων παιδαγωγικών μεθόδων, ώστε τα παιδιά να μαθαίνουν μέσα από τη δράση και το παιχνίδι για την κρητική διατροφή και τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Η αναλυτική θεματολογία των προγραμμάτων περιλαμβάνει:

1. Ιστορικά στοιχεία για το παξιμάδι: διατροφικές συνήθεις, έθιμα, υλικά παρασκευής .
2. Παιχνίδι μυστηρίου: Τα παιδιά γίνονται ερευνητές και ανακαλύπτουν, χρησιμοποιώντας ενδιαφέρον εποπτικό υλικό, στοιχεία για το διπλοφουρνισμένο ψωμί, το παξιμάδι.
3. Κρητική Διατροφή: πρότυπο υγιεινής διατροφής
4. Διατροφική Πυραμίδα: Τα παιδιά «γεμίζουν μια πυραμίδα» και ανακαλύπτουν ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά και ποιες όχι

Στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι να μάθουν τα παιδιά για τον κύκλο του ψωμιού, από το όργωμα της γης μέχρι το ψήσιμο, να έρθουν σε επαφή με τα φυσικά υλικά – Στάχυ, Σιτάρι, Αλεύρι- να ζυμώσουν ψωμί με τα παραδοσιακά μέσα που χρησιμοποιούσαν τα περασμένα χρόνια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση