HomeHL-9Συνεδρίασε η Σύγκλητος για τις συνέπειες της πυρκαγιάς στο Πανεπιστήμιο

Συνεδρίασε η Σύγκλητος για τις συνέπειες της πυρκαγιάς στο Πανεπιστήμιο

Δεν πάρθηκε καμία οριστική απόφαση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς στις παλαιές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στην λεωφόρο Κνωσού ασχολήθηκε στη σημερινή της συνεδρίαση η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε το ζήτημα της στέγασης των πυρόπληκτων φοιτητών της εστίας σε κατάλληλα ξενοδοχεία μέχρι την ολοκλήρωση της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς, αλλά και το ζήτημα της κατάλληλης αξιοποίησης των λεγόμενων «λευκών κτιρίων» του Πανεπιστημίου στις εγκαταστάσεις της Κνωσού, προκειμένου να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο όλοι όσοι έμειναν «άστεγοι» από την πυρκαγιά.

Στην Σύγκλητο και οι… πυρόπληκτοι φοιτητές

Την ώρα την συνεδρίασης της Συγκλήτου εμφανίστηκαν και οι πυρόπληκτοι φοιτητές οι οποίοι επανέλαβαν για μία ακόμα φορά την ένστασή τους για την επιλογή του ξενοδοχείου στο οποίο θα μεταφερθούν.

Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο το οποίο βρίσκεται στην Αγία Πελαγία με τους φοιτητές να τονίζουν πως πρέπει να διανύουν καθημερινά πολλά χιλιόμετρα για να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους.

Σήμερα, κατά την συνεδρίαση, αναφέρθηκε από την Σύγκλητο πως εξετάζεται ένα νέο ενδεχόμενο το οποίο αφορά την μεταφορά των φοιτητών σε ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα.

Με… τηλεδιάσκεψη ο Ζώρας

Αξίζει να σημειωθεί πως αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι από την Σύγκλητο έλειπε ο πρύτανης, Οδυσσέας Ζώρας.

Μάλιστα, ο ίδιος μίλησε στα μέλη της Συγκλήτου αλλά και στους πυρόπληκτες φοιτητές μέσω τηλεδιάσκεψης.

Χωρίς οριστικές αποφάσεις

Στην σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου δεν υπήρξαν οριστικές αποφάσεις παρά μόνο έγινε ο απολογισμός της διαμορφωθείσας κατάστασης και διατυπώθηκαν ιδέες και λύσεις ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα στέγης που προέκυψαν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση