HomeΚΡΗΤΗΣυμμετοχή της Κρήτης στο πρόγραμμα Interreg Adrion

Συμμετοχή της Κρήτης στο πρόγραμμα Interreg Adrion

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στα Τίρανα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 24 Αυγούστου 2017 και υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολου Βουλγαράκη, συνεδρίασε η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, με αφορμή την έγκριση πρότασης και τη συμμετοχή, ως εταίρος, της Π.Ε. Χανίων στο πρόγραμμα συνεργασίας ΙNTERREG ADRION 2014-2020.

Στα πλαίσια του εγκεκριμένου προγράμματος πραγματοποιήθηκε, στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2018, στα Τίρανα της Αλβανίας, εκδήλωση ενδυνάμωσης της εξωστρέφειας και workshop σε θέματα δικτύωσης επιχειρήσεων, η οποία και περιελάμβανε παρουσιάσεις εταιριών προερχόμενες από όλα τα κράτη μέλη του προγράμματος (Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Σερβία, Αλβανία).

Στη συνάντηση εκπρόσωπων τοπικών επιχειρήσεων που φιλοξενήθηκε από την Ένωση Επιμελητηρίων Αλβανίας, την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε η κα Χρύσα Χαριτάκη-Μακράκη, το Πολυτεχνειο Κρήτης, ο Καθηγητής Βαγγέλης Γρηγορουδης, και το ΕΒΕΧ εκπροσώπησαν οι κύριοι Δημήτρης Μουντάκη και Θοδωρής Τσιμρικίδης.

Την εκδήλωση εξωστρέφειας στα Τίρανα τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της Αλβανίας, κ. Νίκος Πελέσι.

Να υπενθυμίσουμε ότι επικεφαλής εταίρος του έργου είναι το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, και συμμετέχουν ως εταίροι η Περιφέρεια Κρήτης, το Πολυτεχνείο Κρήτης, η INSULEUR, η Αλβανία (Ένωση Εμποροβιομηχανικών Επιμελητηρίων Αλβανίας), η Ιταλία (Επαρχία της Potenza, Πανεπιστήμιο Basilicata, Γενική Συνομοσπονδία Γεωργίας), η Σερβία (Επιμελητήριο Σερβίας) και η Σλοβενία (Ινστιτούτο για Ολοκληρωμένες Λύσεις Ανάπτυξης – Ε-zvod).

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.060.000 €, διάρκεια 24 μήνες και στοχεύει στην ανάπτυξη ενός καινοτόμου δικτύου για την προώθηση της εξωστρέφειας των αγροδιατροφικών εταιρειών, όπως και στην εξεύρεση τρόπων προώθησης και δικτύωσης της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό κλάδο, μέσα από την ανάπτυξη δεσμών και συνεργειών μεταξύ των αγροδιατροφικών επιχειρήσεων, των ερευνητικών ιδρυμάτων και των πανεπιστημίων.

Αναφορικά με την Κρήτη, το έργο θα βελτιώσει την εξωστρέφεια των τοπικών προϊόντων και των επιχειρήσεων στις νέες αγορές.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση