HomeHL-WorldΓαλλία: Νέα δικαστική έρευνα για τον Μελανσόν

Γαλλία: Νέα δικαστική έρευνα για τον Μελανσόν

Διατάχθηκε από την εισαγγελία του Παρισιού για εκφοβισμό δικαστικού λειτουργού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δικαστική έρευνα για εκφοβισμό δικαστικού λειτουργού στην εκτέλεση των καθηκόντων του διέταξε χθες η εισαγγελία του Παρισιού.

Στόχος της έρευνας είναι ο ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλλίας, Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο οποίος αντέδρασε βίαια κατά τη διάρκεια κατ’ οίκον έρευνας στο πλαίσιο υπόθεσης διαφθοράς. Εικόνες από βίντεο της έρευνας στα γραφεία του αριστερού κόμματος έδειχναν τον 67χρονο Μελανσόν να κουνάει απειλητικά το δάχτυλο σε υπάλληλο της εισαγγελίας, κραυγάζοντας: «Φύγε από μπροστά μου! Εγώ είμαι η δημοκρατία, εγώ είμαι μέλος της Εθνοσυνέλευσης».

Ο Μελανσόν και ομάδα στελεχών της Ανυπότακτης Γαλλίας κατάφεραν τελικά να εισέλθουν στα γραφεία του κόμματος, όπου συνέχισαν να σπρώχνουν τους δικαστικούς λειτουργούς και να δυσχεραίνουν το έργο τους. Λίγες ώρες νωρίτερα, εισαγγελείς είχαν πραγματοποιήσει έρευνα στο σπίτι του Μελανσόν, αναζητώντας στοιχεία για πλασματικές θέσεις εργασίας κοινοβουλευτικών βοηθών στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο Μελανσόν χαρακτήρισε τις έρευνες «πράξη πολιτικής κακοποίησης».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από τα γραφεία του κόμματός του, κατά τη διάρκεια της έρευνας, ο Μελανσόν είπε απευθυνόμενος στην υπουργό Δικαιοσύνης, Νικόλ Μπελουμπέ: «Κυρία Μπελουμπέ, νιώθετε υπερήφανη για όσα κάνατε σήμερα εδώ; Ξεχάσατε ποια είστε και ποιος είμαι εγώ; Κανείς δεν με αγγίζει. Είμαι μέλος της Εθνοσυνέλευσης. Το πρόσωπό μου είναι ιερό».

Σε χθεσινές δηλώσεις του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό είπε: «Ο κ. Μελανσόν επέλεξε να ευτελίσει το δικαστικό σώμα και τη δικαστική διαδικασία. Αυτό αποτελεί ειρωνεία για κάποιον ο οποίος επιθυμεί να εκλεγεί πρόεδρος και να προστατεύσει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση