HomeΓΝΩΜΕΣΝ. Λυγερός: Η παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών

Ν. Λυγερός: Η παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών

«Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του προσυμφώνου των Πρεσπών»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών δόθηκε και έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό ο οποίος διαβεβαίωσε ότι αναλαμβάνει μόνος του το Υπουργείο Εξωτερικών για να μπορέσει να συνεχίσει την ολοκλήρωση της διαδικασίας του προσυμφώνου των Πρεσπών.

Με άλλα λόγια θυσιάζεται και αυτός ο Υπουργός για να σωθεί μια κατάσταση η οποία είναι ήδη καταστροφική, η οποία δεν μπορεί να καταλήξει πουθενά. Ο Πρωθυπουργός είχε κάνει το ίδιο σε άλλη διαπραγμάτευση με τον Υπουργό Οικονομικών αυτή τη φορά.

Δεν ξέρει να παίζει σκάκι και θεωρεί ότι η θυσία αξιωματικού δεν είναι προβληματική. Όμως το προσύμφωνο δέχεται ένα γερό χτύπημα με αυτήν την παραίτηση. Διότι ο Πρωθυπουργός είναι παντελώς άσχετος για τέτοιου τύπου διαπραγματεύσεις και είναι ανίκανος να πετύχει αποτελέσματα από μόνος του εκτός βέβαια από την προσωπική πολιτική του επιβίωση.

Θέλει τόσο πολύ να φανεί που θυσιάζει τα πάντα και τους πάντες για την εικόνα. Όμως αυτό δεν επαρκεί για να φέρει αποτελέσματα ειδικά τώρα που περιμένουμε αποτέλεσμα και από τα Σκόπια.

Αυτή η δυσμενής εξέλιξη για την Κυβέρνηση δίχως τη συγκυβέρνηση, δεν προσφέρει πολλές δυνατότητες για τη συνέχεια της διαδικασίας αλλά ο Πρωθυπουργός θέλει τόσο πολύ να υλοποιήσει το ιδεολογικό του όραμα που θα συνεχίσει έως το τέλος. Αλλά το αποτέλεσμα θα είναι η ακύρωση του προσυμφώνου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση