HomeΓΝΩΜΕΣΓρηγόρης Ροκαδάκη: Η Κυβέρνηση «πετάει» στα σύννεφα

Γρηγόρης Ροκαδάκη: Η Κυβέρνηση «πετάει» στα σύννεφα

«Εγείρονται πολύ σοβαρά ερωτήματα για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το Σεπτέμβριο του 2017 υπέγραψε την παράταση για 20 έτη της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών με αντίτιμο 483 εκ. ευρώ συν Φ.Π.Α. Την ανακοίνωσε, μάλιστα πανηγυρικά.

Με την απόφαση αυτή διαφώνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπογραμμίζοντας ότι η επέκταση της παραχώρησης ισοδυναμούσε ουσιαστικά με απευθείας ανάθεση. Τελικά, η παράταση της παραχώρησης επαναπροκηρύχθηκε και ανακοινώθηκε νέα συμφωνία με αντίτιμο δυόμισι φορές μεγαλύτερο από το αρχικό, δηλαδή 1 δισ. 115 εκ. ευρώ συν Φ.Π.Α.!

Αποδεικνύεται, λοιπόν, από τις επίσημες ανακοινώσεις της ίδιας της Κυβέρνησης, ότι είχαν παραχωρήσει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, για 20 χρόνια, με χαριστικό τίμημα. Ένα χρόνο μετά, ύστερα από την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το αντίτιμο της παραχώρησης τελικά υπερδιπλασιάστηκε. Από τα 483 εκατ. ευρώ, έφτασε το 1,115 δισ. ευρώ.

Είναι προφανές ότι εγείρονται πολύ σοβαρά ερωτήματα για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης και τα δωράκια που κάνει παραχωρώντας κρατική περιουσία 2,5 φορές χαμηλότερα από το τίμημα που μπορούσε να εξασφαλίσει.

*Ο Γρηγόρης Ροκαδάκης είναι μέλος ΠΕ Νέας Δημοκρατίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση