HomeΚΡΗΤΗΝΟΔΕ Ηρακλείου: «Με αλχημείες προσπαθούν να καλύψουν τα κενά»

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: «Με αλχημείες προσπαθούν να καλύψουν τα κενά»

Μόνο στην παράλληλη στήριξη τα κενά υπολογίζονται σε 160

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις σημαντικές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό που καταγράφονται στα σχολεία του νομού Ηρακλείου αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

«Μετά από τέσσερα σχεδόν χρόνια διακυβέρνησης, βαρύγδουπες δηλώσεις για ριζοσπαστικές αλλαγές και αδιέξοδους τακτικισμούς ψηφοθηρικού ύφους, το μόνο που έχει καταφέρει η Κυβέρνηση είναι να εγκαινιάσει μια παράδοση απαξίωσης και αποδυνάμωσης της δημόσιας δωρεάν Παιδείας με ελλείψεις και κενά καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Τα μεγαλύτερα μάλιστα προβλήματα εντοπίζονται, τόσο στην Α/θμια, όσο και στη Β/θμια εκπαίδευση, στα σχολεία της επαρχίας. Τα σχολεία που έχουν περισσότερο ανάγκη τη στήριξη της Πολιτείας.

Μόνο στο νομό Ηρακλείου τα κενά σε δημοτικά στην παράλληλη στήριξη, υπολογίζονται τουλάχιστον σε 160, χωρίς να λάβουμε υπόψη το γεγονός πως χρειάζεται ένα εκπαιδευτικός ανά μαθητή και όχι ένας ανά 2 και 3 παιδιά όπως συμβαίνει τώρα, κάτι που εκτινάσσει τον αριθμό των κενών στα 300.

Και όλα αυτά, ενώ Κυβέρνηση και Υπουργείο από τις αρχές Σεπτέμβρη αντήλλασσαν συγχαρητήρια για την κάλυψη όλων των κενών στην Α/θμια. Η αλήθεια είναι όμως, πως μέσα Οκτώβρη, σε πραγματικούς αριθμούς μόλις και μετά βίας έχει καλυφθεί το 1/3 των κενών!

Ενώ, η κατάσταση είναι εξίσου τραγική και για τα Γυμνάσια και Λύκεια του νομού, όπου τα κενά σε βασικές ειδικότητες, ξεπερνούν τα 120 στη Γενική Εκπαίδευση (Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ), υπολογίζονται σε 30 με 40 στην ειδική αγωγή και πάνω από 20 σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία.          

Πως προσπαθεί η Κυβέρνηση να αναβαθμίσει τον ρόλο της δημόσιας εκπαίδευσης, με αλχημείες και ψέματα;

Έτσι, θεωρεί πως παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές, με κουτσουρεμένα ωρολόγια προγράμματα και δεκάδες χαμένες διδακτικές ώρες;»

Διαφήμιση
Διαφήμιση