HomeΚΡΗΤΗΕπικίνδυνη η διέλευση των πεζών στο ύψος της παλαιάς εθνικής οδού στις Γούβες

Επικίνδυνη η διέλευση των πεζών στο ύψος της παλαιάς εθνικής οδού στις Γούβες

Παρέμβαση Αυγενάκη στη βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην επιτακτική ανάγκη δημιουργία ανισόπεδου κόμβου διάβασης των πεζών στην παλαιά εθνική οδό στο ύψος των Γουβών αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Αλέξανδρο Χαρίτση και Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο «σημείο-παγίδα» που αυξάνει την επικινδυνότητα και την πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος, αποτελεί η διέλευση των πεζών στο ύψος της παλαιάς εθνικής οδού στις Γούβες, η οποία καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνη, δεδομένης της έλλειψης – ή/και μη λειτουργίας σε ορισμένες περιπτώσεις – βασικής σήμανσης και φωτοσήμανσης στο οδόστρωμα, καθώς και της μεγάλης ταχύτητας που αναπτύσσουν στο συγκεκριμένο σημείο τα διερχόμενα οχήματα.

Αντικανονικά προσπεράσματα, ιλιγγιώδεις ταχύτητες, φανάρια που δεν λειτουργούν, φανάρια και διαβάσεις πεζών που υπολείπονται σε σημεία που διαφορετικά θα έπρεπε να υπάρχουν είναι μερικά μόνο από όσα μπορεί να παρατηρήσει κάποιος, πεζός ή οδηγός, όταν διέρχεται από τις Γούβες στο ύψος της παλαιάς εθνικής οδού. Η απουσία ανισόπεδης διάβασης πεζών αυξάνει τον κίνδυνο πρόκλησης θανάσιμων ατυχημάτων.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο έντονο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που ο αριθμός των τουριστών που διαμένουν στην περιοχή αυξάνεται. Επίσης, εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση, κατά την σχολική περίοδο, όπου μαθητές καθημερινά διασχίζουν κάθετα το δρόμο, προκειμένου να πάνε στο σχολείο τους.

Επειδή πρόκειται για οδό με μεγάλη κίνηση οχημάτων και πεζών, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, είναι κρίσιμη η άμεση αποκατάσταση της οριζόντιας και της κάθετης σήμανσης, η κατασκευή υπογείων διαβάσεων πεζών ή υπέργειων πεζογεφυρών, αλλά και παρεμβάσεις για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων. Η αντιμετώπιση-επίλυση αυτού του εξαιρετικά σοβαρού προβλήματος της περιοχής αποτελεί άμεση προτεραιότητα».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε άμεσα για την άρση του ανωτέρω κινδύνου πρόκλησης σοβαρών ατυχημάτων;

  1. Ποιος ο προγραμματισμός για την υλοποίηση άμεσων παρεμβάσεων και δημοπράτησης του έργου της κατασκευής κόμβου και της φωτεινής σηματοδότησης, στο προαναφερόμενο οδικό τμήμα;».
Διαφήμιση
Διαφήμιση