HomeΕΛΛΑΔΑΑυγενάκης: «Η κυβέρνηση Τσίπρα μετέτρεψε τη ΔΕΗ σε συστημικό κίνδυνο»

Αυγενάκης: «Η κυβέρνηση Τσίπρα μετέτρεψε τη ΔΕΗ σε συστημικό κίνδυνο»

Τι δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ αναφορικά με την κατάσταση στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ασκεί σε ανακοίνωσή του ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Αυγενάκης αναφέρει:

«Μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα μετέτρεψε τη μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας, από βασικό αναπτυξιακό πυλώνα για την ελληνική οικονομία σε μέγιστο συστημικό κίνδυνο.

Από το 2014 μέχρι το 2017 η χρηματιστηριακή αξία της Δ.Ε.Η. μειώθηκε κατά 84%, τα λειτουργικά κέρδη της κατά 64%, ενώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη της υπερτριπλασιάστηκαν.

Και μάλιστα, αυτή, η ζημιογόνος ΔΕΗ υποχρεώθηκε από την Κυβέρνηση να αγοράσει την επίσης ζημιογόνο εταιρεία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης των Σκοπίων έναντι 4,8 εκατ. Ευρώ. Γιατί άραγε;

Την ίδια ώρα με δηλώσεις του ο διορισμένος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, αφήνει σοβαρές αιχμές κατά των ίδιων των υπουργών της κυβέρνησης για τις ζημιές της ΔΕΗ, ότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κόστισαν στη ΔΕΗ πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ, οδηγώντας την εταιρεία σε ζημιές.

Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να γνωρίζουν δύο πράγματα: Η Κυβέρνηση οδηγεί νοµοτελειακά τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος σε αύξηση και το κάνει συνειδητά και µε δική της επιλογή. Επιπλέον υπονομεύει το μέλλον της Δ.Ε.Η. και την οδηγεί στη χρεοκοπία, ενώ ταυτόχρονα κρατά με τις ενέργειες και τις παραλήψεις της την Κρήτη εκτός διασύνδεσης, όπως προκύπτει από την τελευταία επιστολή – τελεσίγραφο της Κομισιόν και με κίνδυνο να κατηγορηθεί η Χώρα για τον ενεργειακό αποκλεισμό της Κύπρου από την Ευρώπη.

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την ενέργεια εγγυάται την επαρκή ενεργειακή τροφοδοσία της χώρας, εξασφαλίζει την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, κινητοποιεί τον ιδιωτικό τομέα, αναδεικνύει το γεωστρατηγικό πρόσημο της ενέργειας και σέβεται τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις της χώρας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση