HomeHL-GreeceΥπουργικό στη σκιά του τυφώνα Καμμένου

Υπουργικό στη σκιά του τυφώνα Καμμένου

Αύριο η πρώτη συνεδρίαση στον απόηχο των αναταράξεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη σκιά του … τυφώνα Καμμένου συνεδριάζει αύριο το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο. Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση στον απόηχο των αναταράξεων μεταξύ Πάνου Καμμένου και ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των αμερικάνικων βάσεων στην Ελλάδα και το Σκοπιανό.

Στην ατζέντα θα βρεθούν ζητήματα οικονομίας (προϋπολογισμός) αλλά και ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου ( της νομοθέτησης του πακέτου των ελαφρύνσεων ΔΕΘ).

Νωρίτερα, στα ομαδικά πυρά που δέχθηκε από στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ για τα έργα και τις ημέρες του στις ΗΠΑ όπου εμφάνισε Plan B για το σκοπιανό και πρότεινε τη δημιουργία νέων αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα απάντησε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, στέλνοντας παράλληλα μηνύματα τόσο προς τον κυβερνητικό του εταίρο, όσο και προς το δικό του κομματικό ακρατήριο.

Ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι γνώστης της εναλλακτικής πρότασης για το σκοπιανό, αλλά δεν συμφωνεί μ΄αυτή και εξήγησε ότι ήταν περίπου … υποχρεωμένος να εμφανίσει μια πρόταση ενώπιον των αμερικανών μια πρόταση και να μη μείνει στην άρνηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Παράλληλα, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν κινδυνεύει από τους ΑΝΕΛ μέχρι να έρθει η συμφωνία στη Βουλή και απέκρουσε τον χαρακτηρισμό «Σαλβίνι της Ελλάδας» υποστηρίζοντας: «Εγώ σε πολιτικό επίπεδο καταλαβαίνω και αποδέχομαι τις ιδεολογικές δαφορές με τον κ. Φίλη. Οι ΑΝΕΛ δεν είναι Σαλβίνι, οι ΑΝΕΛ στήριξαν την κυβερνητική πολιτική στο θέμα των προσφύγων περισσότερο από όποιον άλλο γιατί είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή είναι η σωστή πολιτική». Πρόσθεσε όμως, ότι αν οι πλειοψηφίες επιλέξουν διαζύγιο για την συγκυβέρνηση, τότε θα υπάρξει διαζύγιο.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση