HomeHL-930 χρόνια φυλακή στον «παιδόφιλο» καθηγητή μουσικής

30 χρόνια φυλακή στον «παιδόφιλο» καθηγητή μουσικής

Είχε διδάξει και στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ποινή κάθειρξης 30 ετών και έξι μηνών επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον κατηγορούμενο φλαουτίστα, κρίνοντάς τον ένοχο για αποπλάνηση ανηλίκων, κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, εκτός από την ποινή κάθειρξης, το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο και χρηματικό πρόστιμο 100.800 ευρώ.

Κατά πλειοψηφία δικαστές και ένορκοι (μειοψήφησε ένας) αποφάσισαν να μην χορηγήσουν αναστολή στην έφεση που θα ασκήσει ο κατηγορούμενος, ακολουθώντας την πρόταση της της εισαγγελέως.

Η αγόρευση της εισαγγελικής λειτουργού

Στην αγόρευση της η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε όρια:

«Τα έκανε όλα για την ικανοποίηση της γενετήσιας επιθυμίας του. Εκμεταλλεύτηκε τη σχέση εμπιστοσύνης. Η δράση του δεν είχε όρια, αφού ενώ είχε καταγγελθεί συνέχισε να κάνει τα ίδια και σε άλλη μαθήτρια».

Το κουβάρι  αυτής της ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται μετά την αφήγηση μιας 10χρονης μαθήτριας στους γονείς. Ο πατέρας της, στην κατάθεση του, μετέφερε όσα του είχε πει το παιδί, ότι δηλαδή ο κατηγορούμενος τη θώπευε στο σώμα και τα γεννητικά όργανα και την έβγαζε προκλητικές φωτογραφίες. Μάλιστα, της έλεγε ότι αν την ενοχλεί κάτι να το συζητήσει με εκείνον και όχι με τους γονείς της.

«Ήθελε το παιδί να μην συμβεί σε αλλά παιδιά, στην αρχή ένιωθε ενοχές και μετά όταν κατάλαβε ότι δεν έφταιγε ήθελε έστω μια ηθική δικαίωση» ανέφερε ο πατέρας συμπληρώνοντας πως η μικρή αρχικά είχε πολλούς εφιάλτες, ενώ εξακολουθεί να έχει άγχος όταν συναναστρέφεται με άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι το παιδί έχει φοβία μήπως ο δράστης στραφεί εναντίον της, μόλις βγει από τη φυλακή.

Μάρτυρες υπεράσπισης

Οι μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορουμένου  μίλησαν στις καταθέσεις τους για έναν άνθρωπο πράο και ευγενικό.

«Όταν μάθαμε για τη σύλληψη και την πράξη πάθαμε όλοι σοκ. Δεν έχει βία μέσα του. Πίστευε ότι δεν έκανε κάτι κακό, ένιωθε ότι έδινε στοργή» κατέθεσε μια πρώην μαθήτρια και φίλη του. «Είναι πραγματικά συντετριμμένος, δεν περνάει μέρα που να μην σκέφτεται τα παιδιά του. Είχε επί 60 χρόνια έναν βίο ηθικό, θα ήθελε αν μπορούσε να σβήσει το εξάμηνο αυτό από τη ζωή του , θέλει να τιμωρηθεί. Έχει προσφέρει παρά πολλά στο κοινωνικό σύνολο» είπε  η μάρτυρας.

Είχε διδάξει και στην Κρήτη

Ο 62χρονος «παιδόφιλος» καθηγητής είχε διδάξει και στην Κρήτη και συγκεκριμένα σε δημοτικό ωδείο του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 62χρονος ερχόταν δύο φορές το μήνα στο Ηράκλειο και δίδασκε φλάουτο.

Ευτυχώς δεν υπήρξε κανένα περιστατικό ασέλγειας σε μαθητές του Ηρακλείου πιθανότατα επειδή τα μαθήματά του γίνονταν πάντα παρουσία μίας καθηγήτριας του δημοτικού ωδείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση