Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για τους δύο 47χρονους που είχαν συλληφθεί στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης τον Φεβρουάριο του 2017, επειδή είχαν μετατρέψει ένα καφενείο στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου σε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο επεξεργασίας κάνναβης.

Το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή και των δύο ανδρών – όπως άλλωστε είχε προτείνει και ο εισαγγελέας – και τους επέβαλε ποινή κάθειρξης 18 χρόνων.

Τι ανέφεραν στις απολογίες τους

Τόσο ο επιχειρηματίας όσο και ο γεωπόνος κατά την απολογία τους επέμειναν στις αρχικές τους καταθέσεις.

Από την πλευρά του ο επιχειρηματίας δήλωσε εκ νέου αθώος λέγοντας πως δεν είχε καμία εμπλοκή στην υπόθεση και ότι δεν γνώριζε πως ο φίλος και συνεταίρος του είχε μετατρέψει το κλειστό καφενείο σε εργαστήριο επεξεργασίας ναρκωτικών.

Την ίδια ώρα ο γεωπόνος, ανέλαβε όλη την ευθύνη λέγοντας πως όντως ο φίλος του δεν είχε καμία συμμετοχή.

Τι είχαν βρει οι αρχές

Υπενθυμίζεται πως στο πατάρι του καφενείου, το οποίο δεν λειτουργούσε,  οι αστυνομικοί κατά την έφοδο που πραγματοποίησαν βρήκαν και κατάσχεσαν 16,4 κιλά χασίς και 2,5 κιλά της ναρκωτικής ουσίας σε μορφή σοκολάτας, ποσότητες οι οποίες θα απέφεραν κέρδη στους δύο φίλους, ύψους 100.000 ευρώ. Στον ίδιο χώρο είχαν ανακαλύψει και το αυτοσχέδιο εργαστήριο με όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την κατεργασία των ναρκωτικών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση