HomeΚΟΣΜΟΣΠορτογαλία: Κάμψη στον τουρισμό μετά από 7 χρόνια ισχυρής ανάπτυξης

Πορτογαλία: Κάμψη στον τουρισμό μετά από 7 χρόνια ισχυρής ανάπτυξης

Επιβράδυνση της ανάπτυξης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κάμψη στον τουρισμό μετά από πολλά χρόνια ανάπτυξης καταγράφεται στην Πορτογαλία.

Υστερα από επτά χρόνια ισχυρής ανάπτυξης στις τουριστικές αφίξεις – γεγονός που ευνόησε την οικονομία της – η Πορτογαλία είδε τον αριθμό των ξένων επισκεπτών να μειώνεται κατά 2% τον Αύγουστο, που παραδοσιακά είναι ο ισχυρότερος μήνας για τον τουρισμό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η εθνική στατιστική υπηρεσία INE, που παρακολουθεί τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία, ανακοίνωσε ότι μεταξύ του Ιανουαρίου και του Αυγούστου αυτός ο αριθμός αυξήθηκε κατά 0,5% στα 8,6 εκατ., σε μια σημαντική επιβράδυνση από ένα άλμα σχεδόν κατά 12% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Το 2017, ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν την Πορτογαλία ανήλθε στο επίπεδο ρεκόρ των 12,7 εκατ.

Τα έσοδα των ξενοδοχείων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών από τον εγχώριο τουρισμό, αυξήθηκαν, ωστόσο, πάνω από 7% την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου σχεδόν στα 2,5 δισεκ. ευρώ, σύμφωνα με την INE. Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, τα έσοδα των ξενοδοχείων αυξήθηκαν κατά 17%.

Ο τουρισμός και όλα τα σχετικά με αυτόν έσοδα αντιστοιχούν σε άνω του 10% του πορτογαλικού ΑΕΠ, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,3% το 2018 σε σχέση με μία αύξηση κατά 2,7% πέρυσι.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση