HomeHL-9Από το κελί του στέλνει επί δυο χρόνια ηρωίνη στην Κρήτη

Από το κελί του στέλνει επί δυο χρόνια ηρωίνη στην Κρήτη

Η τελευταία συνεργάτιδά του συνελήφθη στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί να βρίσκεται από το 2016 έγκλειστος στο σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού και να «εισπράττει» τη μια καταδίκη πίσω από την άλλη, ωστόσο ο 62χρονος Έλληνας «βαρόνος» της ηρωίνης καταφέρνει να στέλνει διαρκώς δέματα με ηρωίνη στην Κρήτη χρησιμοποιώντας δεκάδες «βαποράκια» και τρόπους μεταφοράς!

Η τελευταία συνεργάτιδά του που συνελήφθη, ήταν μια 40χρονη Ελληνίδα που εντοπίστηκε κατά την διάρκεια επιχείρησης της Δίωξης Ναρκωτικών στο Ηράκλειο και στην κατοχή της βρέθηκε μια συσκευασία με 117,6 γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή “βράχου”, ενώ κατασχέθηκαν και 130 ευρώ. Η γυναίκα ομολόγησε ότι λειτουργούσε κατ’ εντολή του 62χρονου φυλακισμένου και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ο «βαρόνος» της ηρωίνης εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών, μετά την καταδίκη του στις 9 Φεβρουαρίου του 2017 για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ηρωίνης από τη Θεσσαλονίκη στην Κρήτη. Το Μονομελές Εφετείο είχε καταδικάσει μαζί του μια 51χρονη γυναίκα σε φυλάκιση έξι ετών και είχε αθωώσει τους δυο γιους της. Από τότε, όμως, ο μεγαλέμπορος ναρκωτικών κατάφερε να συντονίσει μέσα από το κελί του μια σειρά μεταφορών ηρωίνης στην Κρήτη! Συγκεκριμένα:

Στις 25 Ιουνίου συνελήφθη στο Ηράκλειο ένας 39χρονος που είχε στην κατοχή του ένα δέμα στο οποίο υπήρχαν τρεις συσκευασίες με 340 γραμμάρια ηρωίνης και 550 γραμμάρια υγρής μεθαδόνης. Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι εκτελούσε εντολές του 62χρονου.

Στις 24 Απριλίου, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο του 62χρονου έγκλειστου να κινείται σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, το ακινητοποίησαν, βρήκαν στο εσωτερικό του 562 γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή «βράχου» και συνέλαβαν έναν 58χρονο Βούλγαρο ο οποίος το οδηγούσε κατ’ εντολή του κρατούμενου!

Στις 22 Μαρτίου, είχαν συλληφθεί στο Ηράκλειο δυο Έλληνες, μια 38χρονη και ένας 47χρονος, που οι επαφές τους με τον 62χρονο “εγκέφαλο” της διακίνησης είχαν υποπέσει στην αντίληψη των αστυνομικών. Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν τότε δύο συσκευασίες με 504 γραμμάρια ηρωίνης.

Όμως, ο συντονισμός της μεταφοράς μέσα από τη φυλακή όπου κρατείται ο 62χρονος, κρατάει από πολύ παλιότερα. Ο κρατούμενος εκμεταλλεύεται διαρκώς τις «άκρες» του με τα κυκλώματα διακίνησης ηρωίνης στη Βουλγαρία και οργανώνει μεταφορές φορτίων με κάθε δυνατό τρόπο. Έτσι:

Στις 5 Οκτωβρίου 2016, συνελήφθησαν στο Ηράκλειο, τρείς Έλληνες, δυο άνδρες και μια γυναίκα ηλικίας 34, 32 και 38 χρόνων. Ο 34χρονος και η 32χρονη είχαν παραλάβει με εντολή του φυλακισμένου ένα δέμα που περιείχε 150 γραμμάρια ηρωίνης και θα το παρέδιδαν στον 38χρονο για να την διακινήσει.

Στις 30 Ιανουαρίου 2017, ο έγκλειστος αποδείχθηκε «εγκέφαλος» άλλης μιας μεταφοράς ηρωίνης στην Κρήτη. Αρχικά, συνελήφθησαν ένας 37χρονος Έλληνας και ένας 27χρονος Βούλγαρος μόλις αποβιβάστηκαν με το Ι.Χ. αυτοκίνητό τους στα Χανιά έχοντας πάνω τους μικροποσότητα ηρωίνης και 265 ευρώ. Στην εσωτερική πλευρά του προφυλακτήρα, βρέθηκαν κρυμμένες τρεις συσκευασίες με 755 γραμμάρια ηρωίνης.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση