Με αμείωτη ένταση συνεχίζει το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου τις έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη, την πυρκαγιά και κατ’ επέκταση την ολική καταστροφή του υπερσύγχρονου ρακοκάζανου της οικογένειας Γεωργιλαδάκη στο Πετροκεφάλι.

Ιδιαίτερης σημασίας θεωρείται η επεξεργασία του υλικού που έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας της μονάδας το οποίο θεωρείται πολύ πιθανό να σταλεί σε εξειδικευμένο εργαστήριο εγκληματολογικών ερευνών στην Αθήνα. Η αξιολόγηση των στοιχείων από τα βίντεο αναμένεται να καταδείξει ποια ήταν η αιτία που προκάλεσε την ισχυρή έκρηξη στο οινοποιείο – ρακοκάζανο και την ισοπέδωση της μονάδας.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα δήλωσε στο cretapost.gr ο ιδιοκτήτης Ζαχαρίας Γεωργιλαδάκης, ο ίδιος έφυγε από το οινοποιείο στις 2 προχθές το μεσημέρι και η έκρηξη σημειώθηκε μετά τις 8:00 το βράδυ. Θεωρείται ευτύχημα το γεγονός πως κανείς δεν βρισκόταν τη στιγμή εκείνη στη μονάδα, καθώς η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων ενώ το ωστικό κύμα προκάλεσε ζημιές σε κοντινά κτίρια.

Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης δήλωσε πως δεν είχε διαφορές με κανέναν και βεβαίωσε ότι στον χώρο της επιχείρησης δεν υπήρχαν φιάλες υγραερίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση