HomeΚΡΗΤΗΠαράνομοι επιτέθηκαν σε δασικούς υπαλλήλους

Παράνομοι επιτέθηκαν σε δασικούς υπαλλήλους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την επίθεση σε δύο δασικούς υπαλλήλους από ανθρώπους που έχουν παρανομήσει στις νότιες πρόποδες του Ψηλορείτη καταγγέλλει η διεύθυνση δασών Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση από την υπηρεσία:

Οι δασικές υπηρεσίες της Χώρας είναι επιφορτισμένες με το δύσκολο έργο της προάσπισης της δημόσιας δασικής γης και γενικότερα της προστασίας των χερσαίων φυσικών οικοσυστημάτων, του τεράστιου αυτού εθνικού μας πλούτου.

Η Διεύθυνση Δασών Ηρακλείου, με το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει πραγματοποιεί καθημερινά περιπολίες για την εξάλειψη των φαινομένων της λαθροϋλοτομίας, της λαθροθηρίας, των παραβάσεων της δασικής και αγροτικής νομοθεσίας, καθώς και επιτήρηση των προστατευόμενων περιοχών και τοπίων.

Τη Δευτέρα 19-5-2014 στις νότιες πρόποδες του Ψηλορείτη, πάνω από το χωριό Βορίζια του Δήμου Φαιστού, δύο δημόσιοι δασικοί υπάλληλοι εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία, προπηλακίστηκαν από τέσσερα άτομα ευρισκόμενα σε χώρο όπου διαπιστώθηκε παράνομη διάνοιξη δρόμου μέσα σε δάσος.

Το περιστατικό αυτό, για το οποίο σχηματίζεται ήδη δικογραφία, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ανάλογων γεγονότων με την ίδια αντιμετώπιση. Είναι απαράδεκτο δασικοί υπάλληλοι, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και εφαρμογής του νόμου, να δέχονται απειλές, εκβιασμούς, λεονταρισμούς και προπηλακισμούς εκ μέρους των παραβατών.

Καταδικάζουμε την παραπάνω βίαιη επίθεση σε βάρος υπαλλήλων της Υπηρεσίας μας και ζητάμε την συνδρομή της κοινωνίας των πολιτών στην καταδίκη τέτοιων απαράδεκτων φαινομένων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση