HomeHL-9Είχε στην κατοχή του δεκάδες πακέτα με λαθραία τσιγάρα

Είχε στην κατοχή του δεκάδες πακέτα με λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθη από άνδρες του Λιμενικού Σώματος – Ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ οι διαφυγόντες δασμοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού προχώρησαν άνδρες του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης για τη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων με τα πλοία της γραμμής, εντοπίστηκε ο συλληφθείς να βγαίνει από το σπίτι του στο Ηράκλειο, φορτωμένος με πλαστικές σακούλες. Τη στιγμή που ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στη δίκυκλη μοτοσικλέτα του οι λιμενικοί τον συνέλαβαν καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 100 πακέτα τσιγάρων και 17 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων έκαστη, που δεν έφεραν την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης.

lathraia-tsigara

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που ακολούθησε ο 28χρονος χρησιμοποιούσε το σπίτι του ως αποθήκη κρύβοντας μεγαλύτερες ποσότητες καπνικών προϊόντων. Οι λιμενικοί ερεύνησαν την αποθήκη όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1100 πακέτα τσιγάρων  και 410  συσκευασίες καπνού, ενώ στο σπίτι του επιπλέον 42 πακέτα τσιγάρων και 14 συσκευασίες καπνού.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου κατασχέθηκαν συνολικά 1.242 πακέτα τσιγάρων, 441 συσκευασίες καπνού των 50 γραμ. η κάθε μία και το δίκυκλο όχημα του συλληφθέντα. Τα κατασχεμένα προϊόντα παραδόθηκαν στο Τελωνείο Ηρακλείου από όπου διαπιστώθηκε ότι το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών ανέρχεται στο ποσό των 10.505,24 ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση