HomeHL-Greece«Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είναι 100% επιχειρησιακά έτοιμο»

«Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είναι 100% επιχειρησιακά έτοιμο»

Καθησυχαστικό το Αστεροσκοπείο για την επάρκεια των σεισμολογικών σταθμών της χώρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου (ΕΑΑ), ως συντονιστής του Εθνικού Σεισμολογικού δικτύου (ΕΣΔ), αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι είναι 100% επιχειρησιακά έτοιμο, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με υπόνοιες ατελούς σεισμολογικής παρακολούθησης της χώρας, λόγω της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών.

Όπως επισημαίνει το Ινστιτούτο, το ίδιο λειτουργεί πανελλαδικά ένα πολύ μεγάλο δίκτυο εκατοντάδων μετρητικών σταθμών (σεισμογράφων, επιταχυνσιογράφων, σταθμών GPS, σταθμών παρακολούθησης προσεισμικών φαινομένων κλπ.), σε συνδυασμό με ένα επίσης μεγάλο αριθμό σεισμολογικών σταθμών που λειτουργούν οι άλλοι σεισμολογικοί φορείς της χώρας.

Σε περιοχές της Ελλάδας όπου, λόγω ενδογενών προβλημάτων ή τεχνικών δυσκολιών, υπάρχει παροδικά ελλιπής λειτουργία του δικτύου κάποιων σεισμολογικών φορέων, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει την πύκνωση των δικών του δικτύων στην περιοχή, εγκαθιστώντας επιπλέον σταθμούς.

Επιπλέον, κάνει γνωστό, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι βρίσκονται στη φάση της υλοποίησης εγκεκριμένα προγράμματα ενίσχυσης των σεισμολογικών φορέων της χώρας, συνολικού ύψους άνω των 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ με πρόσφατες ενέργειες της διοίκησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου και της προϊσταμένης αρχής, έχει ενισχυθεί σημαντικά το τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό του Ινστιτούτου.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση