HomeHL-9ΝΟΔΕ Ηρακλείου: «Αρνητική η αξιολόγηση του έργου της δημοτικής αρχής»

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: «Αρνητική η αξιολόγηση του έργου της δημοτικής αρχής»

Τι αναφέρει το πόρισμα της Επιτροπής Εκλογικής Ετοιμότητας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα συμπεράσματα της Επιτροπής Εκλογικής Ετοιμότητας της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Ηρακλείου της ΝΔ αναφέρεται το σχετικό πόρισμα που εκδόθηκε ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σύμφωνα με το γενικό συμπέρασμα των εργασιών της επιτροπής το έργο της παρούσας δημοτικής αρχής κρίνεται αρνητικό. Πιο συγκεκριμένα, στο πόρισμα επισημαίνονται τα εξής:

«Με απόφαση του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Ηρακλείου κ. Βαγγέλη Καρκανάκη συγκροτήθηκε στις 5-9-2018 η Επιτροπή Εκλογικής Ετοιμότητας, αποτελούμενη από ενεργά μέλη της Οργάνωσης, που είχαν υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης. Ο ρόλος της επιτροπής είναι η οργανωτική προετοιμασία του Κόμματος στο Ηράκλειο για τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, εθνικές, ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι εργασίες της Επιτροπής έλαβαν χώρα για περισσότερο από 1 μήνα σε 7 συνεδριάσεις. Κατά τις συνεδριάσεις της Επιτροπής πραγματοποιήθηκαν ακροάσεις μελών του Κόμματος που συμμετείχαν στον συνδυασμό «Δύναμη Πολιτών» υπό τον κ. Βασίλη Λαμπρινό εκλεγμένων και μη, καθώς και μελών του Κόμματος που συμμετείχαν στον συνδυασμό «Ηράκλειο-Ανοιχτοί Ορίζοντες», υπό τον κ. Γιάννη Κουράκη. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν ακροάσεις κομματικών στελεχών – μελών 44 επιστημονικών, επιμελητηριακών, επαγγελματικών, συνδικαλιστικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και άλλων φορέων της πόλης.

Στη συντριπτική πλειονότητα των τομέων στους οποίους αξιολογήθηκε η δημοτική αρχή, η αξιολόγηση του έργου της κρίθηκε ΑΡΝΗΤΙΚΗ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Το «αποτύπωμα» της Δημοτικής Αρχής στην κοινή γνώμη είναι αρνητικό. Η τοπική κοινωνία αισθάνεται ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί βήματα προόδου τέσσερα χρόνια μετά και η κατάσταση του Δήμου απέχει παρασάγγας από τις προγραμματικές δεσμεύσεις της δημοτικής παράταξης που στηρίχθηκε και από τη ΝΔ.

Κατά την επιτροπή, προτείνεται να μη συνεχιστεί η στήριξη προς την παρούσα δημοτική  αρχή του κ. Λαμπρινού. Αντιθέτως, η Επιτροπή πιστεύει ότι πρέπει να αναζητηθεί άλλο σχήμα και προς τούτο εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. κ. Βαγγέλη Καρκανάκη, το συντονιστή της επιτροπής κ. Παναγιώτη Σπαθαράκη και τον κ. Γρηγόρη Ροκαδάκη να διερευνήσουν την δυνατότητα εξεύρεσης προσώπου-ων προς το σκοπό αυτό.

Κατόπιν, συντάχθηκε πόρισμα με γνωμοδοτικό χαρακτήρα το οποίο κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο κ. Νικήτα Κακλαμάνη και τα μέλη της Επιτροπής για την προετοιμασία των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. που συγκροτήθηκε με απόφαση του Προέδρου κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Επιτροπή συνεχίζει το έργο της για την προετοιμασία της Ν.Δ. για τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και την αξιολόγηση των υπόλοιπων δήμων του Ν. Ηρακλείου».

Τι δήλωσαν τα τοπικά στελέχη της ΝΔ

Σπαθαράκης Παναγιώτης, Ιατρός, πρώην Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε., πρώην Δημοτικός και Νομαρχιακός Σύμβουλος Ηρακλείου, συντονιστής Επιτροπής Εκλογικής Ετοιμότητας ΝΟΔΕ Ηρακλείου: Η επιτροπή μετά από μία πρωτόγνωρη και δημοκρατική διαδικασία σε σύγχρονο κόμμα, σε 7 συνεδριάσεις και μετά από ακροάσεις από τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος, απλοί πολίτες, άνθρωποι που ανήκουν στον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό της πόλης, οι οποίοι τοποθετήθηκαν και αξιολόγησαν όλες τις πτυχές του έργου της δημοτικής αρχής. Στις συνεδριάσεις αυτές αξιολογήθηκαν όλες οι πτυχές του έργου της δημοτικής αρχής, όπου μετά από την αξιολόγηση, ομόφωνα η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το «αποτύπωμα» της Δημοτικής Αρχής στην κοινή γνώμη είναι αρνητικό. Η τοπική κοινωνία αισθάνεται ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί βήματα προόδου τέσσερα χρόνια μετά την εκλογή της παρούσας δημοτικής αρχής και δεν έχει ανταποκριθεί στις εξαγγελίες και το πρόγραμμά της.

Ως εκ τούτου και σεβόμενοι την εσωκομματική δημοκρατία και διαδικασία ολοκληρώσαμε τις ακροάσεις και εκπονήσαμε πόρισμα το οποίο και καταθέσαμε στον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Β. Καρκανάκη και εκείνος με τη σειρά του αναλαμβάνει να προωθήσει στην αρμόδια επιτροπή του κόμματος για την αυτοδιοίκηση, υπόψη των κ. Ν. Κακλαμάνη, τ. Γαϊτάνη και Λ. Αυγενάκη. Ξεκινάμε τη διαδικασία διερεύνησης υποψηφίου που θα στηριχθεί από τη ΝΔ και όλα αυτά θα αποτελέσουν πρόταση προς τα κεντρικά του κόμματος. Διαθέτουμε την εμπειρία, την αντικειμενικότητα, όμως η τελική απόφαση είναι αρμοδιότητα της κεντρικής διοίκησης του κόμματος και του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κωστάκη-Χατζημηνά Ελευθερία, φοροτεχνικός, πρώην Νομαρχιακή Σύμβουλος Ηρακλείου, πρώην Πρόεδρος Πειθαρχικού Οικονομολόγων Ελλάδος: Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εξασφαλίζεται μέσα από διαδικασίες η εσωκομματική δημοκρατία. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που συμμετέχουμε και θέλουμε να ακούγεται η φωνή μας, με ανοικτές, δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς παρασκήνιο. Η παρούσα δημοτική αρχή υστερεί σε όλους τους τομείς, την βελτίωση της καθημερινότητας και την ποιότητα ζωής των πολιτών, τους τομείς προγραμματισμού και ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας, τουρισμού και εμπορίου, και ειδικότερα διαχείρισης και συντήρησης υποδομών, πολεοδομίας, καθαριότητας και διαχείρισης απορριμμάτων, περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής, συντήρησης σχολικών κτιρίων και κοινόχρηστων χώρων, εύρυθμης λειτουργίας των πόλεων και των οικισμών, κοινωνικής πολιτικής και κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης και πρόνοιας, παιδείας, πολιτισμού, τουριστικής προβολής και αθλητισμού, πολιτικής προστασίας, καθώς και στους τομείς γεωργίας, κτηνοτροφίας και αλιείας.

Αυτό δεν είναι η άποψη κάποιων ανθρώπων, αλλά η άποψη της πλειοψηφίας των στελεχών που συζητήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Και επειδή οι πλειοψηφίες διαμορφώνουν το μέλλον, θεωρούμε ότι η ΝΔ ως δύναμη ευθύνης πρέπει να πάρει θέση. Ο δικός μας ρόλος βέβαια είναι γνωμοδοτικός προς την Επιτροπή για την τοπική αυτοδιοίκηση που έχει συστήσει ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης και οι τελικές αποφάσεις είναι δικές του. Κυρίαρχος στόχος μας είναι και παραμένει η νίκη της ΝΔ στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Βαρούχας Βασίλης, Αντιπρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ηρακλείου, αρμόδιος για την Αυτοδιοίκηση: Πριν από περισσότερο από ένα μήνα συνέστησε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Βαγγέλη Καρακανάκης μια γνωμοδοτική επιτροπή που λειτούργησε και λειτουργεί με σαφή κριτήρια, ανοικτές και δημοκρατικές διαδικασίες και στην οποία συμμετείχαν ο Βαγγέλης Καρκανάκης, ο Παναγιώτης Σπαθαράκης, ο Γρηγόρης Ροκαδάκης, ο Δημήτριος Βαρδαλαχάκης, ο Εμμανουήλ Βελγάκης, ο Καλλέργος Βουλγαράκης, η Ελευθερία Κωστάκη-Χατζημηνά, ο Εμμανουήλ Παπαχατζάκης, ο Θεμιστοκλής Τζουλιαδάκης, ο Νίκος Χονδράκης, ο Αντώνης Σακαδάκης, ο Μανώλης Νταμπάκης, ο Νίκος Χαριτάκης, ο Λευτέρης Ζερβός και ο Μανώλης Καλοκύρης,

Εργάστηκαν όλοι με συνέπεια και επαγγελματισμό.

Η παρούσα δημοτική αρχή αξιολογήθηκε σε όλα τα πεδία δράσης της και οι επιδόσεις της είναι αρνητικές και από σήμερα πλέον ξεκινά η επόμενη φάση που είναι η αναζήτηση προσώπου που θα στηριχθεί από τη ΝΔ. Εμείς ως Νομαρχιακή οργάνωση σύμφωνα με την εντολή που έχουμε λάβει προτείνουμε. Το δικαίωμα της απόφασης το έχει η κεντρική διοίκηση του κόμματος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ροκαδάκης Γρηγόρης, Οφθαλμίατρος, Αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, πρώην επικεφαλής παράταξης στον Δήμο Ηρακλείου, πρώην Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ηρακλείου και μέλος Π.Ε.:  Με πολύ προσεκτικό και επιμελή τρόπο, με σαφή κριτήρια και για όλους τους τομείς αρμοδιότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κάναμε μια ενδελεχή εργασία η Επιτροπή Εκλογικής Ετοιμότητάς της ΝΟ.Δ.Ε. Ηρακλείου καταρχάς για το Δήμο Ηρακλείου. Μέσα από ακροάσεις στελεχών και μελών του Κόμματος που συμμετείχαν σε δημοτικές παρατάξεις, καθώς και από το οποιοδήποτε μέλος της παράταξης που συμμετέχει ή φέρει κάποιο αξίωμα στο πλαίσιο συνδικαλιστικών, επιμελητηριακών, εμπορικών, επαγγελματικών και άλλων φορέων, προέκυψε το πόρισμα της επιτροπής για το Δήμο Ηρακλείου. Η σημερινή δημοτική αρχή παρουσιάζει υστέρηση σε βασικούς τομείς ευθύνης της και οι απόψεις των περισσοτέρων στελεχών είναι αρνητικές για το έργο της. Ο δικός μας ρόλος είναι γνωμοδοτικός προς την κεντρική διοίκηση του Κόμματος και τον Πρόεδρο κ. Κ. Μητσοτάκη, ωστόσο συνεχίζουμε το έργο μας διότι  έχουμε 7 δήμους ακόμη στο Νομό ηρακλείου και επιπλέον ξεκινάμε τη διερεύνηση για υποψήφιο που θα στηριχθεί από τις δυνάμεις της ΝΔ. Πρώτος στόχος μας είναι και παραμένει η νίκη στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Βαγγέλης Καρκανάκης, Πρόεδρος ΝΟΔΕ ΗρακλείουΠρώτος στόχος μας παραμένει το μεγαλύτερο ποσοστό στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Δεύτερος στόχος είναι συντονισμένα και ενωμένοι να δώσουμε την μάχη των εκλογών στον α΄ και β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης. Σε αυτή την προσπάθεια αναζητήθηκε η βοήθεια από ενεργά μέλη της Οργάνωσης, που είχαν υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης και τους ευχαριστούμε. Ήδη το πόρισμα που έχω στα χέρια μου εμπλουτίζεται από προτάσεις, ιδέες και σκέψεις και των υπολοίπων μελών της ΝΟΔΕ Ηρακλείου και ξεκινάμε συντονισμένα αναζήτηση προσώπου κατάλληλου που θα στηριχθεί από τις δυνάμεις της ΝΔ για το Δήμο Ηρακλείου και αναμένουμε την απόφαση του Προέδρου μας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την Περιφέρεια Κρήτης. Έχω να δηλώσω ενθουσιασμένος και συγκινημένος από τη συμμετοχή αλλά και προσφορά στελεχών της πρώτης γραμμής του κόμματός μας αλλά και την ενεργό συμμετοχή και τώρα και στο μέλλον παλιών και νέων μελών της ΝΔ στο Νομό Ηρακλείου. Στόχος μας η ΝΔ να είναι πρώτη δύναμη παντού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση