HomeHL-WorldΟικονομική βοήθεια από το ΔΝΤ ζήτησε το Πακιστάν

Οικονομική βοήθεια από το ΔΝΤ ζήτησε το Πακιστάν

Την είδηση έκανε γνωστή η Κριστίν Λαγκάρντ από το Μπαλί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οικονομική βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις οικονομικές του δυσκολίες, ζήτησε το Πακιστάν, σύμφωνα με τις δηλώσεις που πραγματοποίησε σήμερα η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως ανέφερε σε σχετική δήλωσή της, το αίτημα υποβλήθηκε κατά τη συνάντησή της με τον υπουργό Οικονομικών του Πακιστάν, Άσαντ Όμαρ, και του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Ταρίκ Μπάζβα, στο περιθώριο των ετήσιων συναντήσεων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Μπαλί.

«Μια ομάδα του ΔΝΤ θα επισκεφθεί το Ισλαμαμπάντ τις επόμενες εβδομάδες για να ξεκινήσουν τις συζητήσεις για ένα πιθανό οικονομικό πρόγραμμα με τη στήριξη του ΔΝΤ», δήλωσε η Λαγκάρντ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η οποία συμπλήρωσε: «Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας».

Το επίσημο αίτημα υποβλήθηκε ύστερα από την υποτίμηση κατά 7% του εθνικού νομίσματος της χώρας, της ρουπίας, προφανώς από την κεντρική τράπεζα, αφού ο Πακιστανός πρόεδρος Ιμράν Χαν ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει οικονομική βοήθεια να αποκλιμακωθεί η εντεινόμενη κρίση στο ισοζύγιο πληρωμών.

Εάν ένα νέο πακέτο συμφωνηθεί, τότε θα πρόκειται για την 13η διάσωση του Πακιστάν από το ΔΝΤ από το 1988. Το Ταμείο δάνεισε στο Ισλαμαμπάντ 6,7 δισ. δολάρια το 2013 .

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση