HomeHL-9Σφάζονται για έναν περιφερειάρχη ΚΙΝΑΛ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ -Η περίπτωση Αρναουτάκη

Σφάζονται για έναν περιφερειάρχη ΚΙΝΑΛ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ -Η περίπτωση Αρναουτάκη

Όλα τα σενάρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε γρίφο για δύσκολους λύτες εξελίσσεται η υποψηφιότητα Αρναουτάκη για την Περιφέρεια της Κρήτης.

Ο προερχόμενος από το ΚΙΝΑΛ νύν περιφερειάρχης, κατά κοινή ομολογία επιτυχημένος στο πόστο του, θα ήθελε να τύχει διακομματικής υποστήριξης. Με δεδομένη όμως την πόλωση του πολιτικού σκηνικού κάτι τέτοιο δείχνει μάλλον δύσκολο έως αδύνατο. Το ΚΙΝΑΛ έχει ήδη αποφασίσει και επισήμως την στήριξή του. Με την υποψηφιότητά του «φλερτάρει» και ο Σύριζα που θέλει να κάνει ανοίγματα και σε υποψηφίους εκτός Σύριζα και ειδικά σε πρόσωπα που προέρχονται από την κεντροαριστερά.

Αλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας όταν ρωτήθηκε στην ΔΕΘ για τον Σταύρο Αρναουτάκη αναφέρθηκε στο έργο που έχει προσφέρει ενώ τον χαρακτήρισε «εξαιρετικά ικανό». Μάλιστα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να τον στηρίξει στις επερχόμενες εκλογές.

«Ο Περιφερειάρχης Κρήτης είναι εξαιρετικά ικανός και έχει κάνει έργο», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Το πρόβλημα με τον Σύριζα- όσον αφορά την υποψηφιότητα Αρναουτάκη- είναι ότι δεν θέλουν να υποστηριχθεί και από την Νέα Δημοκρατία, που όμως δεν έχει αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Κοινός υποψήφιος Σύριζα- Νέας Δημοκρατίας αποκλείεται… Γι αυτό και οι επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα περιμένουν από τον νύν περιφερειάρχη να πάρει εγκαίρως σαφή «αντιδεξιά θέση» και αποστάσεις από την Πειραιώς. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Κουμουδούρου εξετάζουν και άλλα σενάρια, όπως να διεκδικήσει την περιφέρεια ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Στη Νέα Δημοκρατία τώρα, το θέμα της Περιφέρειας Κρήτης, το χειρίζεται προσωπικά ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης λόγω εντοπιότητας. Αν και αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, αναμένουν και αυτοί από τον Σταύρο Αρναουτάκη να ξεκαθαρίσει την θέση του. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχει δοθεί προθεσμία στον Σταύρο Αρναουτάκη μία εβδομάδα να πάρει σαφή θέση. Οι θερμές δηλώσεις για τον νύν περιφερειάρχη από πλευράς Αλέξη Τσίπρα θεωρούνται από την Πειραιώς «κόκκινο πανί» για την στήριξη Αρναουτάκη, πόσο μάλλον που ο κύριος Αρναουτάκης δεν έχει αντιδράσει και γι αυτό και εξετάζουν ταυτόχρονα και άλλα ενδεχόμενα.

«Θα πρέπει και οι υποψήφιοι να πάρουν θέση ποιά κυβέρνηση επιλέγουν για την επόμενη ημέρα» σημείωνε χαρακτηριστικά στο iefimerida στέλεχος της ΝΔ, στο επιτελείο της Πειραιώς.

Ορισμένοι μάλιστα κάνουν, σε περίπτωση που υπάρξει κώλυμα στην υποψηφιότητα Αρναουτάκη, ακόμα και να προκριθεί η υποψηφιότητα του «πράσινου» και βενιζελικού πρώην Δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη- αν και συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη έδιναν λίγες πιθανότητες σε ένα τέτοιο σενάριο- η ακόμα να υπάρξει στήριξη στον πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση