HomeHL-9Δίνουν λύση στο θέμα της στέγασης των πυρόπληκτων φοιτητών

Δίνουν λύση στο θέμα της στέγασης των πυρόπληκτων φοιτητών

Στο Ηράκλειο ο Δημήτρης Ζέρβας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα έχουν μεταφερθεί σε νέο ξενοδοχείο οι πυρόπληκτοι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ηρακλείου σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) Δημήτρης Ζέρβα, ο οποίος βρέθηκε το πρωί στο Ηράκλειο και συμμετείχε σε σύσκεψη στην περιφέρεια Κρήτης.

Η σύσκεψη είχε προγραμματιστεί στις 9 το πρωί στην Περιφέρεια με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Ευρ. Κουκιαδάκη και εκπροσώπων των φοιτητών, προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση στο θέμα της στέγασης των φοιτητών για το σύνολο της τρέχουσας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Αύριο όπως ανακοίνωσε ο κ. Ζέρβας θα ανακοινωθεί ο δημόσιος διαγωνισμός για τη φιλοξενία του συνόλου των φοιτητών ενώ για την μετακίνηση τους θα δρομολογηθούν άμεσα τρία λεωφορεία ημερησίως για την κάλυψη των αναγκών.

Ωστόσο χθες δημοσιεύθηκαν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών που αφορούν στον καθορισμό της διαδικασίας και των δικαιολογητικών για τη χορήγηση του έκτακτου επιδόματος των 2.000 ευρώ ανά φοιτητή της Εστίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, και την προσωρινή στέγασή τους.

Μετά και την τυπική ολοκλήρωση της διαδικασίας, το Υπουργείο καλεί τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Κρήτης να προχωρήσει χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση στην ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των φοιτητών για την καταβολή του έκτακτου επιδόματος, σημειώνοντας ότι στον λογαριασμό του Πανεπιστημίου Κρήτης είχε ήδη πιστωθεί από την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου το ποσό των 184 χιλιάδων ευρώ για τη χορήγησή του.

Υπενθυμίζεται ότι οι πυρόπληκτοι φοιτητές δεν έχουν λάβει τα χρήματα παρά το γεγονός ότι όλα τα υπάρχοντα τους έχουν καταστραφεί και αδυνατούν οικονομικά να τα αντικαταστήσουν.

16 μέρες μετά την καταστροφή των Εστιών, το ποσό των 26.000 διανεμήθηκε σε 48 φοιτητές οι οποίοι ήταν οι διαμένοντες στην Εστία κατά την ημέρα της φωτιάς (περίπου 500 ευρώ στον καθένα).

Οι φοιτητές, πάντως, θέτουν ζήτημα για την αποζημίωση και των 92 φοιτητών που είχαν τα πράγματά τους εντός των Εστιών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση