HomeHL-GreeceΚάνουν έρευνα για τη διαρροή των κλήσεων υπόπτων για τη Μάνδρα

Κάνουν έρευνα για τη διαρροή των κλήσεων υπόπτων για τη Μάνδρα

Ποινική προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ποινική προκαταρκτική εξέταση για τη δημοσιοποίηση των κλήσεων σε υπόπτους για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου μετά από αναφορά που σύμφωνα με πληροφορίες υπέβαλε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Πρόκειται προφανώς για ένα μη σύνηθες ή καλύτερα πρωτοφανές περιστατικό καθώς μέχρι σήμερα (και τα τελευταία χρόνια) δεν είχε επιδειχθεί ανάλογη ευαισθησία από την πλευρά της Εισαγγελίας στη διαρροή πληροφοριών για άλλες σημαντικές υποθέσεις, κυρίως καταγγελλόμενης διαφθοράς. Σε κάθε περίπτωση αυτό που σταθμίζεται εν προκειμένω είναι η ελευθερία της διακίνησης πληροφοριών αλλά και το δικαίωμα του πολίτη στην ενημέρωση καθώς εμμέσως «ποινικοποιείται» η συλλογή πληροφοριών και η μετάδοσή τους.

Η υπόθεση

Λίγες ημέρες μετά την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, η κ. Ξένη Δημητρίου ζητά τώρα να αναζητηθούν και να διωχθούν ποινικά όσοι διέρρευσαν στα ΜΜΕ ότι καλούνται πάνω από 10 άτομα ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα τον περασμένο Νοέμβριο.

capital.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση