HomeHL-WorldΜαγιόρκα: 10 νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες

Μαγιόρκα: 10 νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες

Οι αρχές αναζητούν ένα παιδί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Μαγιόρκα, σύμφωνα με τον νεότερο τραγικό απολογισμό.

Στο μεταξύ, οι αρχές αναζητούν ένα παιδί που αγνοείται, μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν χάος. Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από χειμάρρους και στοιβάχτηκαν το ένα πάνω στο άλλο, ενώ οι δρόμοι γέμισαν συντρίμμια και έπιπλα από σπίτια που πλημμύρισαν. Η βροχόπτωση, σε διάστημα λίγων ωρών, αιφνιδίασε ντόπιους και τουρίστες με τη σφοδρότητά της. Επεσαν 220 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο, σύμφωνα με την περιφερειακή κυβέρνηση των Βαλεαρίδων.

2

Ο Μανουέλ Τορεσκούσα έζησε μια απίστευτη περιπέτεια. Παγιδεύτηκε στο όχημά του, κατάφερε να βγει από το παράθυρο και να κολυμπήσει στον χείμαρρο, μέχρι να βρει καταφύγιο.

«Βγήκα από το αυτοκίνητό μου όπως μπόρεσα, από ένα παράθυρο, και κολύμπησα 500 μέτρα στο ρεύμα έως να φθάσω σε ένα σπίτι όπου κατάφερα να μπω από την πίσω πόρτα», περιέγραψε. «Δεν φορούσα σχεδόν τίποτα, καθώς τα ρούχα μου πιάστηκαν σε έναν μεταλλικό φράκτη καθώς κολυμπούσα. Οι ένοικοι του σπιτιού μου έδωσαν ένα πουκάμισο να φορέσω», συμπλήρωσε.

3

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ επισκέφθηκε την περιοχή και υποσχέθηκε ότι θα δοθεί βοήθεια στους πλημμυροπαθείς. Η βασιλική οικογένεια απηύθυνε έκκληση για «αλληλεγγύη από όλη την Ισπανία» μπροστά στην «απόγνωση και την τραγωδία» που βίωσαν τα θύματα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση