Στα χέρια των διωκτικών αρχών βρίσκεται ο 60χρονος άνδρας ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι την 53χρονη πρώην νύφη του.

Ο δράστης ο οποίος αμέσως μετά το άγριο φονικό αρχικά έσπευσε να εξαφανιστεί με ένα δίκυκλο που χρησιμοποιούσε, στη συνέχεια ωστόσο παραδόθηκε στις αρχές, γύρω στις 9:15 το πρωί και στη συνέχεια οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, όπου και ομολόγησε την πράξη του.

foniko-deilina3

Όπως είχε γράψει το cretapost.gr όλα συνέβησαν νωρίς το πρωί, όταν ο 60χρονος περίμενε την 53χρονη συγγενή του εξ αγχιστείας να μεταβεί στην καφετέρια όπου και εργαζόταν στα Δειλινά, στη διασταύρωση των οδών Στρυμώνος και Παύλου Μελά.

foniko-deilina5

Μόλις η γυναίκα έφτασε στην επιχείρηση, ο 60χρονος εμφανίστηκε μπροστά της και άρχισαν να διαπληκτίζονται έντονα. Ο καυγάς πήρε γρήγορα διαστάσεις και συνεχίστηκε ακόμη και όταν το θύμα εισήλθε στο εσωτερικό της επιχείρησης. Τα πνεύματα οξύνθηκαν μεταξύ τους,  όταν ξαφνικά ο κατ’ ομολογία δράστης έβγαλε ένα μαχαίρι και  τραυμάτισε την 53χρονη στην κοιλιακή χώρα, τα χέρια και τον λαιμό. Συνολικά η άτυχη γυναίκα δέχθηκε  τρία χτυπήματα με το μαχαίρι του δράστη που αποδείχθηκαν θανατηφόρα.

foniko-deilina4

Η γυναίκα σωριάστηκε στο έδαφος αιμόφυρτη, ενώ ο δράστης επιβιβάστηκε στη μοτοσικλέτα του και εξαφανίστηκε. Στο σημείο του φονικού έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά και αστυνομικοί που άρχισαν αμέσως να αναζητούν τον υπαίτιο του φονικού.

Δυστυχώς όμως, η παρέμβαση των διασωστών δεν ήταν σωτήρια για την άτυχη γυναίκα, η οποία έσβησε από την ακατάσχετη αιμορραγία.

Η επίσημη ανακοίνωση της τοπικής ΕΛ.ΑΣ

Στην επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης επισημαίνονται τα εξής:

«Συνελήφθη, σήμερα (10.10.2018.) το πρωί, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου 60χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία σε βάρος 53χρονης ημεδαπής.

Ειδικότερα, ο 60χρονος κατηγορείται ότι σήμερα το πρωί, με την χρήση αιχμηρού αντικειμένου τραυμάτισε θανάσιμα την 53χρονη.

Στο σημείο μετέβησαν, αστυνομικοί Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ηρακλείου.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου».

Ποια αφορμή όπλισε το χέρι του 60χρονου;

Στο μεταξύ σοκάρουν τα στοιχεία που βγαίνουν στην επιφάνεια σχετικά με την αφορμή που ώθησε τον κατ’ ομολογία δράστη στην πράξη του.

Ο 60χρονος, ο οποίος να σημειωθεί αντιμετωπίζει προβλήματα με το αλκοόλ, το τελευταία διάστημα φιλοξενούνταν στο σπίτι της ανιψιάς του, και κόρης του θύματος, καθώς η άτυχη 53χρονη ήταν πρώην σύζυγος του αδελφού του με τον οποίο είχε αποκτήσει δύο παιδιά. Στη συνέχεια η άτυχη γυναίκα είχε προχωρήσει σε δεύτερο γάμο έχοντας αποκτήσει άλλα δύο παιδιά.

Ωστόσο, ο αλκοολισμός του 60χρονου φαίνεται πως προκαλούσε προβλήματα στην ανιψιά του η οποία χθες του ζήτησε να εγκαταλείψει το σπίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος εξεμάνη και πιθανότατα θεωρώντας υπεύθυνη τη μητέρα της για την απόφασή της αυτή, έστησε καρτέρι στην πρώην νύφη του, την οποία κατέσφαξε με ιδιαίτερο μίσος, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο δράστης του φονικού είναι παλιός γνώριμος των αρχών, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση