HomeHL-WorldΑνταλλαγή πυρών με δέκα νεκρούς στο Σινά

Ανταλλαγή πυρών με δέκα νεκρούς στο Σινά

Σε εξέλιξη η επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δέκα ανθρώπους, φερόμενους ως τζιχαντιστές, σκότωσαν οι άνδρες της αστυνομίας της Αιγύπτου στην Αλ Αρίς, στο βόρειο Σινά, όπου είναι από τον Φεβρουάριο σε εξέλιξη, από τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας, επιχείρηση ευρείας κλίμακας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

«Αφού έλαβαν πληροφορίες σύμφωνα κατά τις οποίες 10 τρομοκράτες κρύβονταν σε εγκαταλελειμμένο αγρόκτημα στο προάστιο Αλ Όμπουρ της Αλ Αρίς, οι δυνάμεις ασφαλείας ερεύνησαν την Τρίτη το αγρόκτημα και σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν οι 10 τρομοκράτες», όπως δήλωσε αξιωματούχος στα μέσα ενημέρωσης.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο το Reuters, τουλάχιστον 519 φερόμενοι ως τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί στις επιχειρήσεις του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας στην επιχείρηση «Σινά 2018» από τον Φεβρουάριο. Βάσει κυβερνητικών ανακοινώσεων που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, έχουν επίσης σκοτωθεί περίπου τριάντα στρατιωτικοί.

Τη Δευτέρα, ο αιγυπτιακός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή ότι πρόσφατα σκοτώθηκαν 52 φερόμενοι ως τζιχαντιστές και τρεις στρατιωτικοί στο πλαίσιο «αντιτρομοκρατικών» επιχειρήσεων.

Ένας από τους ηγέτες του ΙΚ στην Αίγυπτο, ο Αμπού Χάμζα αλ Μακντέσι, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή του αιγυπτιακού στρατού στην επαρχία του Σινά.

Μετά το 2013 και την ανατροπή από τον στρατό — υπό τη διοίκηση ακόμη τότε του σημερινού προέδρου της χώρας Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι — του ισλαμιστή εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μούρσι, εκατοντάδες αστυνομικοί, στρατιώτες αλλά και πολίτες έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις τζιχαντιστών.

Δεν επιτρέπεται σε ντόπιους ή ξένους δημοσιογράφους να κινούνται ελεύθερα στο Σινά. Ο στρατός οργάνωσε τον Ιούλιο για εκπροσώπους του ξένου Τύπου ΜΕ σπάνια περιήγηση στην πόλη Αλ Αρίς.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση