HomeΚΡΗΤΗΗ Λαϊκή Συσπείρωση για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

«Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη χθεσινή συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης για το ζήτημα των υδρογονανθράκων αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση υπογραμμίζονται τα εξής:

«Στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο η υποκρισία των παρατάξεων και των συμβούλων έφτασε στα επίπεδα της κοροϊδίας των αστικών κομμάτων της Βουλής :

Πλήρης στήριξη στα σχέδια των μονοπωλίων με τη μάσκα του φίλου του λαού.

Για την εκμετάλλευση των Υδρογονανθράκων στη θάλασσα νότια της Κρήτης, έδωσαν έγκριση στην περιβαλλοντική μελέτη των πολυεθνικών και της κυβέρνησης, αλλά και συνολικά στην επένδυση.

Όταν η ίδια η εταιρεία δεν αρνείται τους κινδύνους και τις αρνητικές συνέπειες –προσπαθώντας να τις υποβαθμίσει και να βγάλει από πάνω της την ευθύνη– η περιφέρεια λέει «ναι», για να διευκολύνει  την κυβέρνηση να πει το δικό της «ναι».

Πολλοί σύμβουλοι μίλησαν για λήψη κάποιων μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος από τα  μονοπώλια (Exxon Mobile κλπ), ως «προϋπόθεση» για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Επιβεβαιώνοντας ότι τέτοιες «προϋποθέσεις» είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου, άλλοι τις επικαλέστηκαν για να ψηφίσουν «ναι» και άλλοι, όπως η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίσει «όχι» στη μελέτη της κυβέρνησής του, χωρίς να μπαίνουν στην ουσία.

Όλοι ανάλαβαν τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τις συνέπειες σε βάρος του λαού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση -με βάση τη θέση που διατύπωσε ολοκληρωμένα και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου– ψήφισε «ΟΧΙ» στο ξεπούλημα των Υ/Α στις πολυεθνικές  και τόνισε πως ενεργειακή πολιτική προς όφελος του λαού με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος, μόνο μια λαϊκή εξουσία μπορεί να εξασφαλίσει.

Για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων  η Λαϊκή Συσπείρωση έφερε για έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο το ομόφωνο ψήφισμα του Συνεδρίου που οργανώθηκε στη Βιάννο τον περασμένο μήνα, στην επέτειο του Ολοκαυτώματος και ζητούσε τη ματαίωση της «ελληνογερμανικής συνέλευσης» που οργανώνεται στη Χερσόνησο από τον εκεί Δήμο στις αρχές του Νοέμβρη.

Στο ψήφισμα είχε συμφωνήσει ο Αντιπεριφερειάρχης, ενώ την έναρξη του Συνεδρίου είχε κηρύξει ο ίδιος ο Περιφερειάρχης. Όμως στο Συμβούλιο η παράταξή τους, όπως και οι άλλες παρατάξεις το καταψήφισαν !

Αποδείχνεται πως τους περισσεύει η υποκρισία να λένε στο κάθε ακροατήριο αυτά που θέλει να ακούσει, να παριστάνουν το φίλο, για να καθησυχάζουν και να εκτονώνουν τα λαϊκά αιτήματα και μετά να τα εγκαταλείπουν με τη μεγαλύτερη ευκολία.

Έτσι κορόϊδευαν τα θύματα πολέμου, τις οικογένειές τους και όλο το λαό, επί 75 χρόνια, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις που ΠΟΤΕ δεν υπέβαλαν επίσημο αίτημα αποζημιώσεων στο γερμανικό κράτος.

Έτσι συνεχίζουν να κοροϊδεύουν περιφέρειες και Δήμοι, που τα στελέχη τους ξέρουν μόνο να βγάνουν λόγους στα μνημόσυνα και τις επετειακές εκδηλώσεις για να καπηλεύονται την Εθνική Αντίσταση και να παίρνουν ψήφους».

Διαφήμιση
Διαφήμιση