HomeΕΛΛΑΔΑΔικαιωμένος εμφανίζεται ο Παρασκευόπουλος μετά την παράταση του νόμου του

Δικαιωμένος εμφανίζεται ο Παρασκευόπουλος μετά την παράταση του νόμου του

Τι δήλωσε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος, λίγη ώρα μετά την κατάθεση της τροπολογίας από τον υπουργό Δικαιοσύνης με την οποία παρατείνεται ο νόμος του, εμφανίστηκε δικαιωμένος και χαρακτήρισε εκ νέου το νομοθέτημά του θετικό βήμα στο νομικό μας πολιτισμό.

Μάλιστα, όπως είπε, όχι μόνο δεν συνετέλεσε στο να αυξηθεί η βαριά εγκληματικότητα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις τη μείωσε.

«Είχαμε πολλές καταδίκες στη χώρα μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξαιτίας των συνθηκών κράτησης τα τελευταία χρόνια. Αυτό όμως θα έπρεπε να είναι το τελευταίο που θα μνημονεύαμε σε μία συζήτηση που αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ασφάλεια των πολιτών. Δεν είχαμε αύξηση στη βαριά εγκληματικότητα, άρα το επιχείρημα ότι ο νόμος αύξησε την εγκληματικότητα δεν στέκει. Αντιθέτως, σε κάποιες περιπτώσεις είχαμε και μείωση», είπε αρχικά ο κ. Παρασκευόπουλος.

Και συνέχισε: «Αυτό σημαίνει ότι έπαψαν οι συνθήκες κράτησης να είναι απάνθρωπες, να είναι βάρβαρες, και έτσι διευκολύνεται η επανένταξη του κρατουμένου στην κοινωνία. Αυτό το οποίο οδηγεί στη μείωση της εγκληματικότητας μετά την αποφυλάκιση είναι η επανένταξη στην οικογένεια και στην αγορά. Όταν οι συνθήκες δεν είναι βάρβαρες στη φυλακή, η επανένταξη διευκολύνεται. Και αυτό το νομοσχέδιο, όπως και το δικό μου, θα στεφθεί με επιτυχία γιατί παρατείνει μια κατάσταση και αποτρέπει τη βαρβαρότητα. Δεν θα έχουμε βάρβαρες συνθήκες στις φυλακές με τη διατήρηση του πληθυσμού σε ορισμένα όρια. Την οριστική λύση θα τη δώσει η μεταρρύθμιση των ποινικών κωδίκων που θα επιτρέψει με πάγιο και θεσμικό τρόπο ο πληθυσμός των φυλακών να είναι σε λογικά όρια».

Ο Παπαγγελόπουλος και ο… Μουρίνιο!

Υπερασπιστής του κ. Παρασκευόπουλου εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, λέγοντας πως «δεν μπορούμε για τα πάντα να επικρίνουμε και να κατακρίνουμε τον νόμο Παρασκευόπουλου».

Μάλιστα, ο κ. Παπαγγελόπουλος συνέκρινε τον νόμο Παρασκευόπουλου με τον προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ζοσέ Μουρίνιο, για τον οποίο το τελευταίο διάστημα όλοι λένε πως φταίει για τα πάντα, «ακόμη κι αν βρέξει στο Λονδίνο» όπως είπε χαρακτηριστικά.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση