HomeΚΡΗΤΗ«Η διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ εμπόδιο στην ανάπτυξη της Κρήτης»

«Η διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ εμπόδιο στην ανάπτυξη της Κρήτης»

Ανακοίνωση ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θέση για τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ για τις μελέτες για τους υδρογονάνθρακες παίρνει με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ηρακλείου λέγοντας πως «η διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ στέκεται εμπόδιο στην ανάπτυξη της Κρήτης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 «Θύμα του αλαλούμ της Κυβέρνησης ΣΥΡΖΑΝΕΛ, οι αναπτυξιακές προοπτικές της Κρήτης.

Με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό επίπεδο να φοράει το κοστούμι του μεταρρυθμιστή, αναγνωρίζοντας τα οφέλη της ανάπτυξης και των επενδύσεων, ενώ σε τοπικό, φορώντας τον μπερέ του επαναστάτη χωρίς αιτία, εναντιώνεται σε κάθε μέτρο προόδου.

Ενώ, λοιπόν, το Υπουργείο προωθεί τις στρατηγικές μελέτες για τους υδρογονάνθρακες, μόλις χθες η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης καταψήφισε την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) για το πρόγραμμα Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης!

Καθόλου τυχαία διγλωσσία που σκοπό έχει να χαϊδέψει το ιδεοληπτικό ακρωτήριο του ΣΥΡΙΖΑ από τη μια, κι από την άλλη όσους στηρίζουν την ανάπτυξη του τόπου.

Ποια είναι, όμως, τελικά η θέση της Κυβέρνησης;

Έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή πριν την οριστική τους έξοδο από την εξουσία, οφείλουν να υπερβούν εαυτόν και να διαμορφώσουν μια υπεύθυνη στάση για ζητήματα που αφορούν το καλό του τόπου.

Πρέπει να καταλάβουν ότι διαφορετικό πράγμα είναι οι τακτικισμοί και οι εσωκομματικές ισορροπίες, και διαφορετικό η ανάγκη εφαρμογής ενός σχεδίου ανάπτυξης που θα δώσει οριστικό τέλος στον φαύλο κύκλο της κρίσης».

Διαφήμιση
Διαφήμιση