HomeHL-9Αντιδρούν για τον φόρο στο… κολυμβητήριο του Λίντο

Αντιδρούν για τον φόρο στο… κολυμβητήριο του Λίντο

Τι λένε οι γονείς των κολυμβητών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι έντονες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από τον φόρο των 5 ευρώ μηνιαίως σε όλους τους κολυμβητές που αθλούνται στο «Λίντο» έφτασαν μέχρι και το… δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του Συλλόγου Γονέων Αθλουμένων του κολυμβητηρίου «Λίντο», το δημοτικό συμβούλιο δεσμεύτηκε να στείλει ψήφισμα – αίτημα στη γενική γραμματεία Αθλητισμού ζητώντας να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του ΕΑΚΗ ώστε να μην επιβαρυνθούν οι γονείς.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση οι γονείς επιτίθενται και στην πρόεδρο της διοίκηςη του ΕΑΚΗ.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Η Διοίκηση του συλλόγου γονέων αθλουμένων του κολυμβητηρίου «Λίντο» παρευρέθηκε  χθές 8/10/18 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Ηρακλείου για να εκθέσει το πρόβλημα που έχει προκύψει στο κολυμβητήριο ΕΑΚΗ μετά την πρόθεση της διοίκησης να επιβάλει κεφαλικό φόρο 5€ μηνιαίως σε όλους τους αθλούμενους καθώς και ότι εξ αιτίας αυτού η πισίνα συνεχίζει να είναι κλειστή. Ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι οι εργασίες επισκευών ολοκληρώθηκαν 18/09/18 και ότι ο σύλλογος  μας έχει εξασφαλίσει χορηγία από την ΔΕΠΑΝΑΛ και έχει καταθέσει αίτημα και την έγκριση στο ΕΑΚΗ  από 01/10/18 αρ.πρωτ.791 αλλά η διοίκηση δεν παρέλαβε το νερό προκειμένου να εκβιάζει με κλειστή πισίνα προσπαθώντας να περάσει το άδικο αυτό μέτρο.

Ακολούθησε έντονη συζήτηση καθώς ήταν παρούσα η πρόεδρος της Διοικήσεως του ΕΑΚΗ κα Καλουδιώτη Μαρία ως δημοτική σύμβουλος όπου για πρώτη φορά αναγκάστηκε , απευθυνόμενη στους γονείς, να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της διοίκησης ΕΑΚΗ χωρίς όμως να πείσει.

Θεωρούμε ότι μέσα από αυτή την συζήτηση μπροστά στο ανώτερο όργανο της πόλης αναδείχτηκε με το καλύτερο τρόπο πόσο άδικο είναι αυτό το μέτρο καθώς και η ανεπάρκεια της διοίκηση του ΕΑΚΗ να διοικήσει δίκαια και αποτελεσματικά. Μάλιστα αρνήθηκε να υπάρξει και κατ ιδίαν συνάντηση της Προέδρου του συλλόγου μας, της ίδιας  με τον Δήμαρχο εμμένοντας στην αδιάλεχτη στάση της που μόνο κακό κάνει σε αθλούμενους και γονείς .

Μετά από αυτή μας της ακρόαση στο δημοτικό συμβούλιο  ο Δήμος Ηρακλείου δεσμεύτηκε να στείλει ψήφισμα –αίτημα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού που θα ζητά να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του ΕΑΚΗ ώστε να μην επιβαρυνθούν τελικά οι γονείς καθώς και να επισημάνει για άλλη μια φορά την κατεπείγουσα ανάγκη που υπάρχει στη πόλη μας για δημιουργία νέας κλειστής πισίνας 50 μέτρων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση