HomeΚΡΗΤΗΛ. Αυγενάκης:«Χωρίς στέγη μένουν υπηρεσίες του Βενιζέλειου νοσοκομείου»

Λ. Αυγενάκης:«Χωρίς στέγη μένουν υπηρεσίες του Βενιζέλειου νοσοκομείου»

Παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην ανάγκη στέγασης υπηρεσιών του Βενιζέλειου νοσοκομείου μετά τη ζημιά που υπέστησαν από την πυρκαγιά της 23ης Σεπτεμβρίου αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Η καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Σεπτεμβρίου 2018 σε κτήριο του Πανεπιστήμιου Κρήτης στο Ηράκλειο έχει δημιουργήσει προβλήματα και στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Ειδικότερα, στο εν λόγω κτήριο που καταστράφηκε, στεγάζονταν και υπηρεσίες του νοσοκομείου και, πιο συγκεκριμένα, η Τεχνική Υπηρεσία, η Διοικητική Υπηρεσία, καθώς και η Αποθήκη Υγειονομικού Υλικού με αποτέλεσμα δυσμενείς επιπτώσεις στη διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς λειτουργίας του νοσοκομείου, καθώς και στην επάρκεια, την ομαλή και ασφαλή τροφοδοσία υγειονομικού υλικού στις κλινικές και τα τμήματα του νοσοκομείου.
Η Κυβέρνηση σχεδιάζει την μεταφορά των ως άνω υπηρεσιών σε κοντέινερ, προκειμένου να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα λειτουργίας που έχουν δημιουργηθεί. Στα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η πυρκαγιά και τα οποία προστίθενται σε αυτά που διαχρονικά αντιμετωπίζει το Βενιζέλειο, η Κυβέρνηση επιβεβαιώνοντας την απαξίωσή της για τη Δημόσια Υγεία, αντί για αποτελεσματικές λύσεις επιχειρεί ν’ αντιμετωπίσει την κατάσταση με «μπαλώματα» σε βάρος της σωστής λειτουργίας του νοσοκομείου, των εργαζομένων και των πολιτών που απολάβουν των υπηρεσιών υγείας του νοσοκομείου.
Δείγμα της προχειρότητας και της αδιαφορίας η προτεινόμενη «λύση» για μεταστέγαση του προσωπικού και των προαναφερόμενων υπηρεσιών του νοσοκομείου σε «οικίσκους» τύπου κοντέινερ. Είναι αδήριτη ανάγκη να δοθεί μια μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση για τη στέγαση των υπηρεσιών αυτών σε ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον διασφαλίζοντας την ασφαλή, εύρυθμη, αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία του Βενιζέλειου Νοσοκομείου».
Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθεται το ακόλουθο ερώτημα: «Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε για την διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς λειτουργίας του νοσοκομείου και απρόσκοπτης τροφοδοσίας υγειονομικού υλικού στα τμήματα και τις κλινικές του;».

Διαφήμιση
Διαφήμιση