HomeΕΛΛΑΔΑΚαλαμάτα: Βαριά ποινή στον Αλβανό που κράτησε ομήρους στα δικαστήρια

Καλαμάτα: Βαριά ποινή στον Αλβανό που κράτησε ομήρους στα δικαστήρια

Είχε βγάλει όπλο κατά τη διάρκεια δίκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ποινή κάθειρξης 24 ετών και εννέα μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για πέντε έτη, τιμώρησε το Μικτό Ορκωτό Κακουργημάτων Καλαμάτας τον 41χρονο Αλβανό που είχε βγάλει όπλο κατά τη διάρκεια δίκης στο Τριμελές Πρωτοδικείο Γυθείου στις 15 Μαΐου και είχε απειλήσει αστυνομικούς και τον γιο της γνωστής σεφ Μαίρης Παναγάκου.

Ο 41χρονος βρισκόταν ως μάρτυρας σε υπόθεση στην αίθουσα του δικαστηρίου, όταν ξαφνικά έβγαλε περίστροφο και ακινητοποίησε μια γυναίκα αστυνομικό που προσπάθησε να τον αφοπλίσει και της απέσπασε τον ατομικό της οπλισμό απειλώντας ότι θα τη σκοτώσει.

Ακόμη, απείλησε τον 38χρονο Αντώνη Παναγάκο και κράτησε ομήρους όσους βρίσκονταν στην αίθουσα, από την οποία πάντως φυγαδεύτηκαν οι δικαστές.

Μέσα στον πανικό που επικράτησε, ένας πολίτης κατάφερε να τον αφοπλίσει και συνελήφθη από άλλους αστυνομικούς. Το περίστροφο του δράστη βρέθηκε γεμάτο με έξι φυσίγγια.

Ο Αλβανός που κατηγορούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συρροή, ληστεία, διατάραξη συνεδρίασης δικαστηρίου, παράνομη οπλοχρησία, οπλοκατοχή και αντίσταση κατά της αρχής, κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικά χωρίς η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Έτσι, επέστρεψε στις φυλακές όπου είχε προφυλακιστεί.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση