HomeΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΔιακόπτεται η λειτουργία του Google+ λόγω φόβων διαρροής δεδομένων

Διακόπτεται η λειτουργία του Google+ λόγω φόβων διαρροής δεδομένων

Επηρεάστηκαν από έναν ιό που ίσως να εξέθεσε τα δεδομένα τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Alphabet, θυγατρική εταιρεία της Google ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έως και 500.000 λογαριασμοί χρηστών του Google+ ενδεχομένως να επηρεάστηκαν από έναν ιό που ίσως να εξέθεσε τα δεδομένα τους σε εξωτερικούς προγραμματιστές και η εταιρεία διακόπτει τη λειτουργία της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης για τους καταναλωτές.

Η Google επέλεξε να μην αποκαλύψει το πρόβλημα κυρίως λόγω φόβων ρυθμιστικών ελέγχων ανέφερε νωρίτερα σήμερα η Wall Street Journal σε δημοσίευμά της, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές και εσωτερικά έγγραφα.

Μια δυσλειτουργία του λογισμικού στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έδωσε σε εξωτερικούς προγραμματιστές δυνητική πρόσβαση σε ιδιωτικά δεδομένα χρηστών Google+ μεταξύ του 2015 και Μαρτίου 2018, όταν οι ερευνητές της εταιρείας εντόπισαν και διόρθωσαν το πρόβλημα, αναφέρει η WSJ.

«Δεν βρήκαμε κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι κάποιος προγραμματιστής είχε γνώση αυτού του ιού, ή κατάχρησης του API και δεν εντοπίσαμε κανένα αποδεικτικό στοιχείο κατάχρησης δεδομένων προφίλ», ανέφερε η Google.

Ένα υπόμνημα, που προετοίμασαν η νομική υπηρεσία και στελέχη αρμόδια της πολιτικής της εταιρείας και κοινοποίησαν σε υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη, προειδοποιούσε ότι η αποκάλυψη του ζητήματος πιθανώς να προκαλέσει «άμεσο ρυθμιστικό συμφέρον» και να εγείρει συγκρίσεις με τη διαρροή δεδομένων χρηστών του Facebook στην εταιρεία Cambridge Analytica, αναφέρει η WSJ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google Σούνταρ Πιτσάι ήταν ενήμερος επί του σχεδίου να μην ειδοποιηθούν οι χρήστες αφού μια εσωτερική επιτροπή κατέληξε σε αυτή την απόφαση, τονίζει το δημοσίευμα.

tanea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση