HomeHL-WorldΜυστική συνάντηση Αναστασιάδη-Τσαβούσογλου στη Νέα Υόρκη

Μυστική συνάντηση Αναστασιάδη-Τσαβούσογλου στη Νέα Υόρκη

Με μεσολάβηση Κοτζιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μυστική συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης στη Νέα Υόρκη.

Η συνάντηση αποκαλύφθηκε κατά τη συνεδρίαση του κυπριακού εθνικού συμβουλίου, όπως μεταδίδει το sigmalive.

Στη συνάντηση, η οποία διευθετήθηκε μέσω του Νίκου Κοτζιά, ο κ. Αναστασιάδης δεν διαπίστωσε οποιαδήποτε αλλαγή στη στάση της Τουρκίας επί των εξωτερικών πτυχών του Κυπριακού.

Ερωτηθείς για το εάν στη συνεδρίαση συζητήθηκε το θέμα συνάντησης του κ. Αναστασιάδη με τον Τσαβούσογλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι «ο πρόεδρος ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς πλήρως, για όλες τις επαφές και τις συναντήσεις που είχε. Θα πρέπει να σεβαστούμε τη διαδικασία, αφού η συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο συνεχίζεται. Οι συζητήσεις που γίνονται στο Εθνικό Συμβούλιο είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα και αυτό βοηθά στο να υπάρχει καλύτερος προβληματισμός».

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο για όλες τις επαφές στη Νέα Υόρκη, για τη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών αλλά και για τις επαφές που είχαν ο υπουργός Εξωτερικών, ο υπουργός Ενέργειας κλπ. Ενημέρωσε, επίσης, για θέματα που αφορούν την ειρηνευτική δύναμη στην Κύπρο, ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Ξεκίνησε μετά την ενημέρωση η συζήτηση, η οποία, όμως, δεν ολοκληρώθηκε ακόμα και θα ολοκληρωθεί σε μια δεύτερη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, στις 23 Οκτωβρίου, το πρωί», πρόσθεσε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση