HomeHL-9Αναβλήθηκε εκ νέου η δίκη για την απάτη σε βάρος σταφιδοπαραγωγών

Αναβλήθηκε εκ νέου η δίκη για την απάτη σε βάρος σταφιδοπαραγωγών

Λόγω κωλύματος ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για την ερχόμενη Τρίτη 16 Οκτωβρίου ορίστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης η εκδίκαση της υπόθεση της απάτης σε βάρος σταφιδοπαραγωγών του νομού Ηρακλείου με βασικό κατηγορούμενο έναν επιχειρηματία ο οποίος με πλαστές εξουσιοδοτήσεις, εισέπραττε από τράπεζες τα χρήματα της σταφίδας που αναλογούσαν σε παραγωγούς.
Το δικαστήριο διέκοψε καθώς ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί σήμερα στο δικαστήριο.

Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει την περασμένη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου, ωστόσο είχε αναβληθεί και πάλι λόγω κωλύματος ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης.

Υπενθυμίζεται πως την απάτη είχε σκαρφιστεί ένας επιχειρηματίας, ο οποίος έφτιαχνε ψεύτικες εξουσιοδοτήσεις διαφόρων σταφιδοπαραγωγών στο όνομά του, προκειμένου να εισπράττει από τις τράπεζες τα χρήματα της. Τις εξουσιοδοτήσεις – μαϊμού επικύρωνε ο συνεργός του, διοικητικός υπάλληλος σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο του Ηρακλείου, ο οποίος χρησιμοποιούσε τη σφραγίδα του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο επιχειρηματίας είχε «κατασκευάσει» περισσότερες από 800 τέτοιες πλαστές εξουσιοδοτήσεις εισπράττοντας διάφορα ποσά από δύο ως επί το πλείστον χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, συνολικού ύψους 340.000 ευρώ.

Η δράση των δύο ανδρών διήρκεσε περίπου 11 μήνες από το 2003 έως το 2004 και έγινε αντιληπτή στη διάρκεια ελέγχου οικονομικών επιθεωρητών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Το στοιχείο που προκάλεσε έντονο προβληματισμό στους ελεγκτές και αποτέλεσε την αφορμή για τη διερεύνηση της υπόθεσης ήταν ο ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός παραγωγών από διάφορες περιοχές του Ηρακλείου που μέσα σε λίγους μόνο μήνες απευθύνονταν σε συγκεκριμένο νοσοκομείο για να εξουσιοδοτήσουν τον εμπλεκόμενο επιχειρηματία να εισπράξει αντί αυτούς από τις τράπεζες τα αναλογούντα ποσά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση